עוגת ביסקוויטים גבינה הכי טעימה שיש!
העוגה הזאת מחזירה אותי ישר לילדות, אני חושבת שזאת אחת העוגות הכי פופולריות שהיו אז ועד היום.
מה שמנצח בעוגה הזאת ללא ספק זה קלות ההכנה זאת אחת העוגות הכי קלות שיש, בכלום עבודה מתקבלת עוגה מרשימה, לקח לי כמה דקות להכין אותה וזה כל הסיפור את השאר נתתי למקרר לעשות.
הילדים שלי אוכלים את העוגה שאמא שלי וסבתא שלי היו מכינות
ועכשיו הגיע תורי 🙂 הלכתי לקחת כפית ולהצטרף לילדים…
מרכיבים:
40 יחידות ביסקוויטים
500 ג' גבינה לבנה 9%
375 מ"ל שמנת מתוקה
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
200 ג' סוכר (כוס)
180 מ"ל חלב לטבילת הביסקוויטים (3/4 כוס)
תוספות:
קרם שוקולד:
150 ג' שוקולד
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 ג' שוקולד לבן מגורד
הכנות:
1. לטבול את הביסקוויטים בחלב ולסדר בתבנית בשכבה.
2. לערבב את הגבינה הלבנה עם הסוכר, להקציף את השמנת האינסטנט והחלב לקרם יציב, להנמיך את המהירות להוסיף את הגבינה ולהקציף למוס אחיד.
3. מחצית מכמות הגבינה לשים על שכבת הביסקוויטים באופן שווה, שכבת ביסקוויטים שנייה לטבול בחלב ולסדר על המוס, להוסיף את החצי השני של המוס לשטח באופן ולסיים עם שכבת ביסקוויטים נוספת אחרי טבילה בחלב.
*4. לקרר כ 10 – 12 שעות.
אם רוצים קרם שוקולד לוותר על שכבת הביסקוויטים האחרונה, להמיס שוקולד ושמנת במיקרו לערבב עד שהכל אחיד ולצקת על שכבת המוס ולהכניס למקרר. לפני ההגשה לגרד שוקולד לבן ולפזר מעל שכבת השוקולד.
אפשר להקפיא, אני ממליצה שיהיו יותר ביסקוויטים אם בדרך ישברו כמה שלא יחסר, אם צריך לחתוך להשרות את הביסקוויט בחלב להמתין כדקה ואז לחתוך עם סכין חדה.