עוגה מנצחת לפסח
עוגה מרשימה בכלום עבודה היא נראית מושקעת כאילו עבדתי עליה ימים אבל בתכל'ס עוגה יפהפייה בלי השקעה ובפסח אחרי כל הבישולים צריך להכין קינוח הורס! מסוג המתכונים שכל כך כיף לאכול, עוגת רושם מדהימה.
עוגת מוס עם בסיס שוקולד רך בלי קמח בכלל עם קרם וניל מפנק ולכל מי שאוהב שוקולד סיימתי עם קרם שוקולד, אפשר להכין מראש ולשמור בהקפאה, להפשיר בליל הסדר האורחים לא יבינו מאיפה זה בא להם יופי של עוגה.
אל תספרו כמה קל להכין בכל זאת תשאירו בינינו ואל תשכחו להפנות אותם לאתר 🙂
גודל תבנית: 24
מרכיבים:
5 ביצים
200 ג` סוכר (כוס)
כף גדושה קקאו
2 כפות אבקת שוקולית
כף שקדים / אגוזי מלך טחונים
מוס וניל :
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
180 מ"ל חלב (3/4 כוס)
2 כפות אבקת נוגט / כפית מלאה אבקת נס קפה
קרם שוקולד:
150 ג` שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה (קצת יותר משלושת רבעי כוס)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ושמן את התבנית או לרפד עם נייר אפייה.
2. להפריד את הביצים לשים את החלבונים במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף בעזרת הבלון לקצף יציב, להוסיף את החלמונים ובעזרת הלקקן לקפל אל הקצף עד שהכל אחיד זה מצריך קצת סבלנות, לערבב קקאו, שוקולית ושקדים ולקפל את הקצף עד שהכל אחיד.
3. לשטח את התערובת בתבנית לאפות כ 35 דקות, שימו לב הבסיס עולה וזה נראה שהתבנית מלאה ואיפה בדיוק יכנס המוס ? סבלנות תעבירו סכין בעדינות בדפנות כשהבסיס יוצא מהתנור ותנו לבסיס לרדת הוא קצת מתכווץ, לצנן כ 30 דקות.
4. הכנת המוס:
להקציף שמנת, אינסטנט חלב ונס קפה לקרם יציב למרוח את הקרם על הבסיס באופן שווה. להקפיא לשעה.
5. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, לחמם שמנת עד סף רתיחה להוריד מהאש ולצקת על השוקולד לערבב עד שהכל אחיד השוקולד נמס לגמרי.
6. לצקת את קרם השוקולד על העוגה באופן שווה שיכסה את כל החלק העליון להקפיא לשש שעות, להוציא למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי השקדים בבסיס, אפשר להחליף את השוקולית בכף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר, לא חייבים להקפיא בסיום אפשר לקרר 10 שעות במקרר.
אפשר להכין שבוע וחצי מראש ולשמור בהקפאה.
אפשר להכין בלי הנוגט / נס קפה. לא אוהבים שוקולד ? אפשר לוותר על הקרם, אפשר לקשט עם תותים / ממתקים
לפרווה במקום השמנת ריץ ובמקום החלב חלב סויה או ריץ.
גולשים מכינים וממליצים:
א.ד.ן : "עוגה אליפות!!!! עוגה כל כך טעימה ורכה"