עוגת מוס נוגט ושוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגה ברשימה בכלום עבודה, היא נראית מושקעת באמת יוצאת עוגה יפהפייה זה כל העניין, לא לעבוד קשה ולהכין עוגה שנראית טוב נכון ?
מתכון קל ופשוט שנותן תוצאה נהדרת. לפנק את המשפחה בכיף ואל תספרו כמה קל להכין תשאירו בינינו 🙂

גודל תבנית: 24

מרכיבים:

5 ביצים

200 ג` סוכר (כוס)
כף גדושה קקאו
2 כפות אבקת שוקולית
כף שקדים / אגוזי מלך טחונים

מוס נוגט וניל :
375 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
180 מ”ל חלב (3/4 כוס)
2 כפות אבקת  נוגט / כפית אבקת נס קפה

קרם שוקולד:
150 ג` שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת מתוקה (קצת יותר משלושת רבעי כוס)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להפריד את הביצים, לשים את החלבונים במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף יציב, להוסיף את החלמונים ולקפל אל הקצף עד שהכל אחיד זה מצריך קצת סבלנות.

3. לערבב קקאו, שוקולית ושקדים ולקפל את הקצף. לשמן תבנית ולשטח בצורה שווה. לאפות כ 35 דקות שימו לב הבסיס עולה וזה נראה שהתבנית מלאה ואיפה בדיוק יכנס המוס ? סבלנות תעבירו סכין בעדינות בדפנות כשהבסיס יוצא מהתנור ותנו לבסיס לרדת הוא קצת מתכווץ, לצנן כ 30 דקות.

4. הכנת מוס נוגט וניל:
להקציף שמנת, אינסטנט חלב ונס קפה לקרם יציב למרוח את הקרם על הבסיס באופן שווה. להקפיא לשעה.

5. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, לחמם שמנת עד סף רתיחה להוריד מהאש ולצקת על השוקולד לערבב עד שהכל אחיד השוקולד נמס לגמרי.

6. לצקת את קרם השוקולד על העוגה באופן שווה שיכסה את כל החלק העליון, להקפיא לשש שעות, להוציא למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי השקדים בבסיס, אפשר להחליף את השוקולית בכף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר, לא חייבים להקפיא בסיום אפשר לקרר 10 שעות במקרר.
אפשר להכין שבוע וחצי מראש ולשמור בהקפאה.
אפשר להכין בלי הנוגט / נס קפה. לא אוהבים שוקולד ? אפשר לוותר על הקרם, אפשר לקשט עם תותים / ממתקים
לפרווה במקום השמנת ריץ ובמקום החלב חלב סויה או ריץ.

30514 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

א.ד.ן : “עוגה אליפות!!!! עוגה כל כך טעימה ורכה”

729
תגובות

  הרשם  
עדכן
אוליביה

אוליביה (לא רשום) | 01.04.2012 – 15:01
הי ניקי,
איפה קונים אבקת נוגט?

שם

אנונימי (לא רשום) | 01.04.2012 – 15:59
היי ניקי. רציתי לדעת מתי לשחרר את העוגה מהתבנית? כאשר הבסיס מוכן או אחרי שמוסיפים את הקצפת? לא בא לי שהקצפת תיזול מהתבנית
תודה

פרידה מזור

פרידה מזור (לא רשום) | 01.04.2012 – 18:54
תודה מיקי על כל המתכונים הנהדרים והטעימים!!!! את פשוט גדולה!!!

שם

אנונימי (לא רשום) | 03.04.2012 – 08:14
היי ניקי
האם ניתן להכין עוגה זו יומיים לפני ערב החג ולשמור בהקפאה עד כמה שעות לפני ואז להוציא למקרר כמו שהצעת בעוגת שכבות?

טל

טל1 (לא רשום) | 06.06.2012 – 13:10
היי ניקי,
העוגה קצרה מחמאות מקיר לקיר.ליקקו הצלחת, גירדו את התבנית ואף ביקשו המתכון.ורק שתדעי העוגה עמדה ליד עוגת יומהולדת קנויה ומפוארת ונראה שלרגע לא היה לה סיכוי אבל מרגע שטעמו אותה הבנתי בדיוק מי היא הכוכבת האמיתית על השולחן 🙂

תודה ניקי

אמה

אמה (לא רשום) | 07.06.2012 – 17:57
היי ניקי,
ביקור ראשון שלי באתר והמתכונים פשוט עושים חשק לאפות כל הלילה 🙂
יש לי רק שאלה לגבי אבקת נוגט- האםזה שוקולד שחר לבן?..
אני מנסה לחשוב מאיפה אני קונה כזה- כי בסופרים רגילים לא חושבת שאצליח למצוא..

סיוון א

סיון א (לא רשום) | 14.06.2012 – 19:34
היי ניקי יקרה,

לא להאמין שממתכון כ”כ פשוט יוצאת עוגה כזו נפלאה.
הכנתי את העוגה מספר פעמים, ותמיד קצרתי מחמאות. בזכותך!
ככה שזו הזדמנות מצויינת בשבילי להגיד לך תודה 🙂
שאלה קטנה, אני רוצה מעט לגוון, האם ניתן לדעתך להוסיף לשכבת המוס שברי שוקולד צ’יפס או שברי עוגיו אוראו?
ושוב.. תודה 🙂

1 2 3 43