עוגת מוס נוגט ושוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגה ברשימה בכלום עבודה, היא נראית מושקעת באמת יוצאת עוגה יפהפייה זה כל העניין, לא לעבוד קשה ולהכין עוגה שנראית טוב נכון ?
מתכון קל ופשוט שנותן תוצאה נהדרת. לפנק את המשפחה בכיף ואל תספרו כמה קל להכין תשאירו בינינו 🙂

גודל תבנית: 24

מרכיבים:

5 ביצים

200 ג` סוכר (כוס)
כף גדושה קקאו
2 כפות אבקת שוקולית
כף שקדים / אגוזי מלך טחונים

מוס נוגט וניל :
375 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
180 מ”ל חלב (3/4 כוס)
2 כפות אבקת  נוגט / כפית אבקת נס קפה

קרם שוקולד:
150 ג` שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת מתוקה (קצת יותר משלושת רבעי כוס)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להפריד את הביצים, לשים את החלבונים במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף יציב, להוסיף את החלמונים ולקפל אל הקצף עד שהכל אחיד זה מצריך קצת סבלנות.

3. לערבב קקאו, שוקולית ושקדים ולקפל את הקצף. לשמן תבנית ולשטח בצורה שווה. לאפות כ 35 דקות שימו לב הבסיס עולה וזה נראה שהתבנית מלאה ואיפה בדיוק יכנס המוס ? סבלנות תעבירו סכין בעדינות בדפנות כשהבסיס יוצא מהתנור ותנו לבסיס לרדת הוא קצת מתכווץ, לצנן כ 30 דקות.

4. הכנת מוס נוגט וניל:
להקציף שמנת, אינסטנט חלב ונס קפה לקרם יציב למרוח את הקרם על הבסיס באופן שווה. להקפיא לשעה.

5. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, לחמם שמנת עד סף רתיחה להוריד מהאש ולצקת על השוקולד לערבב עד שהכל אחיד השוקולד נמס לגמרי.

6. לצקת את קרם השוקולד על העוגה באופן שווה שיכסה את כל החלק העליון, להקפיא לשש שעות, להוציא למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי השקדים בבסיס, אפשר להחליף את השוקולית בכף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר, לא חייבים להקפיא בסיום אפשר לקרר 10 שעות במקרר.
אפשר להכין שבוע וחצי מראש ולשמור בהקפאה.
אפשר להכין בלי הנוגט / נס קפה. לא אוהבים שוקולד ? אפשר לוותר על הקרם, אפשר לקשט עם תותים / ממתקים
לפרווה במקום השמנת ריץ ובמקום החלב חלב סויה או ריץ.

35069 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

א.ד.ן : “עוגה אליפות!!!! עוגה כל כך טעימה ורכה”

739
תגובות

  הרשם  
עדכן
סין רז

סיון רז (לא רשום) | 28.11.2011 – 14:58
היי ניקי יקרה,
רציתי לשתף אותך שהכנתי את העוגה (עוגת מוס לראשונה בחיי!) בתבנית מס’ 26. יצא פשוט מצויין, קיבלתי מחמאות ללא הרף, והכל בזכותך ובזכות ההסברים הפשוטים והברורים שלך. תודה תודה, והמשך שבוע מקסים

שיר יוסף

שיר יוסף | 07.01.2012 – 18:20
היי ניקי.
רק רציתי להגיד לך, שעשיתי את העוגה, והיא יצאה מדהימהה !
אף פעם לא הכנתי עוגת מוס כי זה היה נראה לי מסובך וקשה.
את מסבירה את הכל כל כך ק, בלי לסבך, יצא לי מדהים והייתי באמת גאה בעצמי על מה שיצא לי (שזה לא קורה לעיתים קרובות)…
תודה רבה (:

אפי

אפי (לא רשום) | 22.02.2012 – 01:43
הי ניקי.
מה הכוונה לקפל את החלמונים? לטרוף אותם קודם? להכניס אותם יחד למיקסר שהקציף את החלבונים כשהקצף כבר קשה? אשמח אם תעזרי לי..

לנה

לנה (לא רשום) | 04.03.2012 – 12:11
היי ניקי,
המון תודה על המתכונים המוצלחים שלך את העוגה הכנתי השבת תרפו אותה גם פרגיות עם אורז וגם עוף ממולא אשמח למתכונים ללא גלוטן תודה ויום טוב

לירון

לירון7612 (לא רשום) | 19.03.2012 – 16:53
היי ניקי.
העוגה נראית טעימה מאוד.
אני רוצה לנסות להכין אותה.
האם מומלץ להשתמש בשקף? אם כן מתי יש לשים אותו? לפני האפייה של התחתית? או אחרי ?

ליאת

ליאת. (לא רשום) | 26.03.2012 – 11:39
הי ניקי,
נראה מצוין, איזה כיף להיכנס לאתר ולמצוא תמיד משהו טוב..
אם אני רוצה לעשות אותה פרווה- ראיתי שרשמת להחליף בריץ’. מה הכמות של הריץ’? אותה כמות של החלב?

חנה

חוה (לא רשום) | 28.03.2012 – 09:42
אפשר לציין כי העוגה הינה ללא גלוטן לחולי צליאק