עוגת מוס נוגט ושוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגה ברשימה בכלום עבודה, היא נראית מושקעת באמת יוצאת עוגה יפהפייה זה כל העניין, לא לעבוד קשה ולהכין עוגה שנראית טוב נכון ?
מתכון קל ופשוט שנותן תוצאה נהדרת. לפנק את המשפחה בכיף ואל תספרו כמה קל להכין תשאירו בינינו 🙂

גודל תבנית: 24

מרכיבים:

5 ביצים

200 ג` סוכר (כוס)
כף גדושה קקאו
2 כפות אבקת שוקולית
כף שקדים / אגוזי מלך טחונים

מוס נוגט וניל :
375 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
180 מ”ל חלב (3/4 כוס)
2 כפות אבקת  נוגט / כפית אבקת נס קפה

קרם שוקולד:
150 ג` שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת מתוקה (קצת יותר משלושת רבעי כוס)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להפריד את הביצים, לשים את החלבונים במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף יציב, להוסיף את החלמונים ולקפל אל הקצף עד שהכל אחיד זה מצריך קצת סבלנות.

3. לערבב קקאו, שוקולית ושקדים ולקפל את הקצף. לשמן תבנית ולשטח בצורה שווה. לאפות כ 35 דקות שימו לב הבסיס עולה וזה נראה שהתבנית מלאה ואיפה בדיוק יכנס המוס ? סבלנות תעבירו סכין בעדינות בדפנות כשהבסיס יוצא מהתנור ותנו לבסיס לרדת הוא קצת מתכווץ, לצנן כ 30 דקות.

4. הכנת מוס נוגט וניל:
להקציף שמנת, אינסטנט חלב ונס קפה לקרם יציב למרוח את הקרם על הבסיס באופן שווה. להקפיא לשעה.

5. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, לחמם שמנת עד סף רתיחה להוריד מהאש ולצקת על השוקולד לערבב עד שהכל אחיד השוקולד נמס לגמרי.

6. לצקת את קרם השוקולד על העוגה באופן שווה שיכסה את כל החלק העליון, להקפיא לשש שעות, להוציא למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי השקדים בבסיס, אפשר להחליף את השוקולית בכף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר, לא חייבים להקפיא בסיום אפשר לקרר 10 שעות במקרר.
אפשר להכין שבוע וחצי מראש ולשמור בהקפאה.
אפשר להכין בלי הנוגט / נס קפה. לא אוהבים שוקולד ? אפשר לוותר על הקרם, אפשר לקשט עם תותים / ממתקים
לפרווה במקום השמנת ריץ ובמקום החלב חלב סויה או ריץ.

35073 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

א.ד.ן : “עוגה אליפות!!!! עוגה כל כך טעימה ורכה”

739
תגובות

  הרשם  
עדכן
לירון

ניקי הכנתי את העוגה יצא מעולה…. כמה מחמאות בזכותך בעלי אמר שזה העוגה מס’ 1 אז תודה שאת ממלאה לנו את בקיבה בדברים טעימים… הכנתי את השוואמה יצא טוב מאודדדד.
תודה תודה….

נסטיה

שלום לך ניקי ,
אני רוצה להכין את עוגת הטריקולד שלך , האם אני יכולה להשתמש בבסיס שבעוגה הזאת ?

אפרת

היי ניקי ותודה על כל המתכונים הטעימים!!!!
רציתי רק לשאול מה ניתן לשים במקום שוקולית?? וגם האם מתאים להחליף בשוקולד לבן במקום מריר או שיהיה מתוק מדי?
תודה רבה ושבת שלום!!

נועה

הי ניקי . אני מאוד אוהבת את ההמלצות שלך !
יש לי שתי שאלות א. איך להפוך עוגה זו לעוגת פרווה ? שמנת צמחית בסדר אך מה במקום החלב?
ב. באתר החדש יש קושי להדפיס. אשמח להוראות.
ושוב המון תודה על המתכונים הקלים והטעימים !!

עינבל

עינבל | 31.05.2011 – 16:17
אפשר להקפיא מיום ראשון כדי שנאכל בשבועות בבוקר?
וגם אז מספיקות שעתיים הפשרה במקרר?

אני חייבת לציין שעכשיו כשסידרת את התגובות אז האתר נהיה ממש מושלם!

תודה לך!

רמונה

רמונה (לא רשום) | 17.06.2011 – 18:04
ניקי, אני משתמשת במתכונים שלך כל כך הרבה, המון תודה ותבורכי. המתכונים הקלים וההסברים הברורים מקלים גם על בעלי חוסר כישרון מובהק במטבח, וגם על בעלי ידיים שמאליות… (ניחנתי בשתי התכונות…) ועכשיו שאלה, זו העוגה היחידה שמצאתי שכרגע יש לי את כל המצרכים בבית ואני רוצה להכין מאוד עוגה, רק שחסרים לי שקדים טחונים. אפשרי גם בלעדיהם?
תודה!

מיטלושה

מיטלושה (לא רשום) | 24.10.2011 – 16:00
היי ניקי
רציתי לעדכן אותך שהעוגה יצאה מעולה!!. החבר’ה בעבודה אהבו וכל התודות מגיעות לך. תודה