עוגת מוס נוגט ושוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגה ברשימה בכלום עבודה, היא נראית מושקעת באמת יוצאת עוגה יפהפייה זה כל העניין, לא לעבוד קשה ולהכין עוגה שנראית טוב נכון ?
מתכון קל ופשוט שנותן תוצאה נהדרת. לפנק את המשפחה בכיף ואל תספרו כמה קל להכין תשאירו בינינו 🙂

גודל תבנית: 24

מרכיבים:

5 ביצים

200 ג` סוכר (כוס)
כף גדושה קקאו
2 כפות אבקת שוקולית
כף שקדים / אגוזי מלך טחונים

מוס נוגט וניל :
375 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
180 מ”ל חלב (3/4 כוס)
2 כפות אבקת  נוגט / כפית אבקת נס קפה

קרם שוקולד:
150 ג` שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת מתוקה (קצת יותר משלושת רבעי כוס)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להפריד את הביצים, לשים את החלבונים במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף יציב, להוסיף את החלמונים ולקפל אל הקצף עד שהכל אחיד זה מצריך קצת סבלנות.

3. לערבב קקאו, שוקולית ושקדים ולקפל את הקצף. לשמן תבנית ולשטח בצורה שווה. לאפות כ 35 דקות שימו לב הבסיס עולה וזה נראה שהתבנית מלאה ואיפה בדיוק יכנס המוס ? סבלנות תעבירו סכין בעדינות בדפנות כשהבסיס יוצא מהתנור ותנו לבסיס לרדת הוא קצת מתכווץ, לצנן כ 30 דקות.

4. הכנת מוס נוגט וניל:
להקציף שמנת, אינסטנט חלב ונס קפה לקרם יציב למרוח את הקרם על הבסיס באופן שווה. להקפיא לשעה.

5. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, לחמם שמנת עד סף רתיחה להוריד מהאש ולצקת על השוקולד לערבב עד שהכל אחיד השוקולד נמס לגמרי.

6. לצקת את קרם השוקולד על העוגה באופן שווה שיכסה את כל החלק העליון, להקפיא לשש שעות, להוציא למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי השקדים בבסיס, אפשר להחליף את השוקולית בכף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר, לא חייבים להקפיא בסיום אפשר לקרר 10 שעות במקרר.
אפשר להכין שבוע וחצי מראש ולשמור בהקפאה.
אפשר להכין בלי הנוגט / נס קפה. לא אוהבים שוקולד ? אפשר לוותר על הקרם, אפשר לקשט עם תותים / ממתקים
לפרווה במקום השמנת ריץ ובמקום החלב חלב סויה או ריץ.

35200 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

א.ד.ן : “עוגה אליפות!!!! עוגה כל כך טעימה ורכה”

740
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי קטן

שלום ניקי!
הכנתי קצפת משמנת מתוקה, כוס חלב ופודינג וניל. היה נראה בסדר בהקצפה, אך פתאום התפרק לנוזל מיימי ופרורים…
יש לך רעיון למה אני יכולה להשתמש בזה?
תודה!! וחג שמח!⁦:-)⁩

יעל

הי ניקי , אני מאד אוהבת את האתר שלך אבל בזמן האחרון הפרסומות והעומס שלהם באתר נהיו בלתי נסבלות – בכל לחיצה עולה דף של פרסומת ונתקע(…) לזמן ארוך- של אתרים כגון אלי אקספרס, ועוד אתרים שפשוט משתלטים ולא מאפשרים לגלוש באתר ולדפדף. זה ממש משגע והורס את חוויית הגלישה באתר המתכונים שלך . רציתי להביא זאת לתשומת ליבך אני בטוחה שזה מפריע לעד גולשות שאוהבות את האתר.תודה וחג שמח

אפרת טוב

בטעות פעמיים

אפרת טוב

היי ניקי האלופה.יש לך טיפ להפרדת חלמונים וחלבונים? כי הבנתי שאם בטעות נשפך חלמון לא יהיה אפשרי להקציף כמו שצריך

אפרת טוב

ניקי את תותחית על!!נהנית להכין מתכונים שלך.אשמח טיפ קטן בכללי להפרדת חלבונים כי הבנתי שאם אפילו טיפה מתערבב חלמון זה יכול להרוס…

לירן

שלום ניקי חג שמח סליחה על העיתוי יש לי רינג שמשתנה לפי מידות אבל משום מה הוא לא נעצר במידה הרצויה יש לך רעיון איך להתמודד איתו?
תודה רבה המשך חג שמח אחלה מתכונים יש לך!!

עדן

חג שמח, נראה לך שאפשר בלי מיקסר ?