עוגת מוס נוגט ושוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגת מוס נוגט ושוקולד

עוגה ברשימה בכלום עבודה, היא נראית מושקעת באמת יוצאת עוגה יפהפייה זה כל העניין, לא לעבוד קשה ולהכין עוגה שנראית טוב נכון ?
מתכון קל ופשוט שנותן תוצאה נהדרת. לפנק את המשפחה בכיף ואל תספרו כמה קל להכין תשאירו בינינו 🙂

גודל תבנית: 24

מרכיבים:

5 ביצים

200 ג` סוכר (כוס)
כף גדושה קקאו
2 כפות אבקת שוקולית
כף שקדים / אגוזי מלך טחונים

מוס נוגט וניל :
375 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
180 מ”ל חלב (3/4 כוס)
2 כפות אבקת  נוגט / כפית אבקת נס קפה

קרם שוקולד:
150 ג` שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת מתוקה (קצת יותר משלושת רבעי כוס)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להפריד את הביצים, לשים את החלבונים במיקסר להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף יציב, להוסיף את החלמונים ולקפל אל הקצף עד שהכל אחיד זה מצריך קצת סבלנות.

3. לערבב קקאו, שוקולית ושקדים ולקפל את הקצף. לשמן תבנית ולשטח בצורה שווה. לאפות כ 35 דקות שימו לב הבסיס עולה וזה נראה שהתבנית מלאה ואיפה בדיוק יכנס המוס ? סבלנות תעבירו סכין בעדינות בדפנות כשהבסיס יוצא מהתנור ותנו לבסיס לרדת הוא קצת מתכווץ, לצנן כ 30 דקות.

4. הכנת מוס נוגט וניל:
להקציף שמנת, אינסטנט חלב ונס קפה לקרם יציב למרוח את הקרם על הבסיס באופן שווה. להקפיא לשעה.

5. הכנת קרם שוקולד:
לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, לחמם שמנת עד סף רתיחה להוריד מהאש ולצקת על השוקולד לערבב עד שהכל אחיד השוקולד נמס לגמרי.

6. לצקת את קרם השוקולד על העוגה באופן שווה שיכסה את כל החלק העליון, להקפיא לשש שעות, להוציא למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין בלי השקדים בבסיס, אפשר להחליף את השוקולית בכף אבקת קקאו + 3 כפות סוכר, לא חייבים להקפיא בסיום אפשר לקרר 10 שעות במקרר.
אפשר להכין שבוע וחצי מראש ולשמור בהקפאה.
אפשר להכין בלי הנוגט / נס קפה. לא אוהבים שוקולד ? אפשר לוותר על הקרם, אפשר לקשט עם תותים / ממתקים
לפרווה במקום השמנת ריץ ובמקום החלב חלב סויה או ריץ.

49233 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולדעוגת מוס נוגט ושוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

א.ד.ן : “עוגה אליפות!!!! עוגה כל כך טעימה ורכה”

768
תגובות

  הרשם  
עדכן
שיר

היי ניקי,
הכנתי את הפאי תפוחים ויצא מדהים!!!!
שאלה:
אני מעוניינת להכין את העוגת מוס אך אני לא מתכוונת להגיש אותה ישר אחרי שהיא מופשרת ,אלא רוצה שהיא תשאר במקרר כמה ימים. השאלה אם חייבים להפשיר שעתיים לפני ההגשה או שהיא תישאר מספיק יציבה במקרר במשל כמה ימים ונוכל לחתוך ממנה כמה חתיכות כל פעם?
תודה!

אסנת

ניקי המתוקה (כמו עוגת מוס 🙂
בתור אחת שממש מפחדת ופשוט לא מעיזה להכין עוגות “מסובכות”
יותר מעוגות בחושות (אחרי כמה נסיונות כושלים, חומרים יקרים ואכזבות קשות)
ולאור הניסיון המעולה שיש לי עם כ-ל-! המתכונים שלך
החלטתי להעז ולהכין את העוגה הזו, שנראתה יחסית פשוטה
וכמו שחלמתי (בלילה, באמת)
הנה אני כאן חוזרת להודות לך
העוגה יצאה מעולה, באמת לא קשה להכנה, והטעם מעולה!
תודה תודה תודה ושוב תודה

חן

היי ניקי!!
יש אופציה לתחתית אחרת??

דנה

ערב טוב ניקי,

הבסיס עכשיו בתנור ומשום מה הוא תפח. זה אמור לשקוע כשמצננים או שעשיתי משהו לא בסדר?

תודה

keli

הי ניקי.
גיליתי את האתר שלך לקראת ראש השנה. מאז הבית מוצף בכל שבוע בריחות מטריפים !!
יש לי 2 שאלות אלייך.
1. התחתית אמורה לצאת קשה או קצת רטובה(כשהיא יוצאת ישר מהתנור) ?
2. אין לי אבקת נוגט. את חושבת שלהוסיף 2 כפות בערך של ריבת חלב יהיה מוצלח וטעים ?

יפהמ

העוגות שלך מדהימות ופשוטות להכנה,וזה מצויין שיש אופציות פרווה
איפה אני מוצא את המתכןנים שאני מוסיפה למחברת שלי?
שיהיה חג שמח

לייאת

הי ניקי, חג שמח ושנה טובה ומבורכת לך ולכל משפחתך!
רציתי לנסות את עוגת המוס שוקולד ונוגט שלך… ולהכין אותה פרווה.
האם יש דרך להכין בלי חלב סויה, חייבת אותה פרווה… ובא לי לגוון מהטריקולד 🙂

אשמח לתשובה מהירה ממך (כרגיל) כי אני צריכה להכין היום 🙂

תודה רבה, ליאת.

1 3 4 5 6 7 45