עוגת טריקולד קלה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה, הייתי צריכה מזמן לעלות את העוגה הזאת, היא מככבת בהרבה פורומים והגיע הזמן שאני יעלה אותה לבלוג ולכל חוששי הג`לטין אין בה אפילו טיפת ג`לטין. והרי צריך איזה עוגת רושם לסוכות.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:

150 ג` ביסקויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהכניס להקפאה.

2. הכנת מוס שוקולד חלב: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על הבסיס שהכנו ולהקפיא לשעה.

3. הכנת מוס שקולד לבן: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על שכבת השוקולד ולהקפיא לשעה.

4. הכנת קרם שוקולד: לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת השוקולד הלבן.

5. להקפיא ללילה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר.

265570 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת טריקולד קלה

גולשים מכינים וממליצים:

רעות :  ניקי
הכנתי השבת את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.
כל המשפחה היתה וכולם ליקקו את הצלחות. החל מסבא וסבתא שלי ועד הקטן בנינים (שבמקרה הוא גם הבן שלי..)
העוגה היתה מצוינת וכמו שהבטחת – קלה מאוד (כולל זמן ההקפאה בין השכבות לקח לי בערך שעה וחצי)
תודה רבה!

ניצקה : רק רציתי לספר… הכנתי את העוגה ליום הולדת של בן זוגי, יצא מדהים. נראית כמו עוגת קונדיטוריה לכל דבר וממש טעימה. איזה כיף 🙂
אגב- הכנתי בלי לשים לב בתבנית 26 ויצא ממש בסדר. טיפה יותר נמוכה אבל עדיין נראתה מצוין.

מאיה : “ניקי אני חייבת להודות לך! העוגה יצא מושלמת ויציבה להפליא במקרר 🙂
תבורכי.”

דניאל : “הכנה פשוטה ומדוייקת
יוצאת פיצוץ גם במראה וגם בטעם
עשיתי עם 3 שכבות מוס ורוטב שוקולד עם קצפת מעל יצא מהמם אם היה אפשר הייתי שולחת תמונה.
אלופה תודה!”

מורן : “במילה אחת וואווו
עשיתי את העוגה הזאת בשבוע האחרון פעמיים
ב-2 הפעמים היא יצאה מושלמת!!!!
אנשים לא האמינו שאני הכנתי היו בטוחים שקניתי”

1197
תגובות

  הרשם  
עדכן
טליה

אפשר להשתמש בבפצפוצי אורז במקום ביסקוויטים לשכבה הראשונה? ואם כן, כמה?

ניבה הדד

היי ניקי
הכנתי את העוגה יצאה מושלמת וטעימה מאוד
תודה על המתכון והוא לא היחיד שאני מרוצה ממנו ישנם נמון מתכונים שלך שקבועים אצלי במטבח
שוב תודה אלופה

גילה

הי ניקי! הכנתי כבר כמה פעמים ולשמחתי השנה מכינה אך מאז הפעם האחרונה המשפחה התרחבה וצריך תבנית 26 או 28. בכמה להכפיל?

מאיה

היי ניקי,
לאור המחסור בחמאה, כל סוג של חמאה מתאים?
יש לי חמאה משמנת מפוסטרת של וילי פוד

יעלה

שלום ניקי, יתאים לתבנית 26? אם לא- איך להגדיל את הכמות?

שני אברמוביץ

האם השוקולד צריך מקרר לפני שהוא נכנס לקצפת כי משום מה אני לא מצליחה

1 66 67 68