עוגת טריקולד קלה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה, הייתי צריכה מזמן לעלות את העוגה הזאת, היא מככבת בהרבה פורומים והגיע הזמן שאני יעלה אותה לבלוג ולכל חוששי הג`לטין אין בה אפילו טיפת ג`לטין. והרי צריך איזה עוגת רושם לסוכות.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:

150 ג` ביסקויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהכניס להקפאה.

2. הכנת מוס שוקולד חלב: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על הבסיס שהכנו ולהקפיא לשעה.

3. הכנת מוס שקולד לבן: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על שכבת השוקולד ולהקפיא לשעה.

4. הכנת קרם שוקולד: לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת השוקולד הלבן.

5. להקפיא ללילה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר.

295218 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת טריקולד קלה

גולשים מכינים וממליצים:

רעות :  ניקי
הכנתי השבת את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.
כל המשפחה היתה וכולם ליקקו את הצלחות. החל מסבא וסבתא שלי ועד הקטן בנינים (שבמקרה הוא גם הבן שלי..)
העוגה היתה מצוינת וכמו שהבטחת – קלה מאוד (כולל זמן ההקפאה בין השכבות לקח לי בערך שעה וחצי)
תודה רבה!

ניצקה : רק רציתי לספר… הכנתי את העוגה ליום הולדת של בן זוגי, יצא מדהים. נראית כמו עוגת קונדיטוריה לכל דבר וממש טעימה. איזה כיף 🙂
אגב- הכנתי בלי לשים לב בתבנית 26 ויצא ממש בסדר. טיפה יותר נמוכה אבל עדיין נראתה מצוין.

מאיה : “ניקי אני חייבת להודות לך! העוגה יצא מושלמת ויציבה להפליא במקרר 🙂
תבורכי.”

דניאל : “הכנה פשוטה ומדוייקת
יוצאת פיצוץ גם במראה וגם בטעם
עשיתי עם 3 שכבות מוס ורוטב שוקולד עם קצפת מעל יצא מהמם אם היה אפשר הייתי שולחת תמונה.
אלופה תודה!”

מורן : “במילה אחת וואווו
עשיתי את העוגה הזאת בשבוע האחרון פעמיים
ב-2 הפעמים היא יצאה מושלמת!!!!
אנשים לא האמינו שאני הכנתי היו בטוחים שקניתי”

1268
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

היי ניקי
אני רוצה להכין את העוגה ואני לא יודעת איך משתמשים בדיוק עם השקף ומתי מוציאים אותו כדי שהעוגה תשאר יפה(תמיד זה מסתבך לי) אשמח אם תוכלי להסביר לי תודה

חנה

היי ניקי:)
האם אפשר להמיר את החמאה בשכבות שוקולד לשמן?
נגמר לי ואין לי אופציה לקנות משו אחר…
תודה רבה המתכונים שלך מושלמיםם

נעמה

אנסה את מזלי,
הכנתי את השכבה הראשונה ורק עכשיו שמתי לב שהמסתי 100 גרם שוקולד חלב ולא 200 גרם.
יש דרך לתקן??

אוהבת את המתכונים שלך 🙂

חיה

הי ניקי,
אני יכולה להכין את השכבה השניה של המוס מיד אחרי הראשונה, ורק להמתין עם השפיכה,
או שחייבים לשפוך על השכבה הקודמת מיד לאחר ההכנה כדי שלא יתחיל להתיצב לי בקערה?
מקווה שהבנת מה אני מתכוונת, אני רוצה לסיים עם הלכלוך במטבח מיד ולא להמתין עם המיקסר עד שהשכבה הראשונה מתיצבת..

רותם

היי ניקי,
אפשר להחליף את השוקולד חלב בשוקולד נוטלה/נוגט/שחר?

שירה

היי ניקי, הכנתי בעבר ויצא מעולה!! אני רוצה לכתוב יומולדת שמח על השכבה העליונה. ממה את מציעה לכתוב?

1 70 71 72