עוגת טריקולד קלה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה, הייתי צריכה מזמן לעלות את העוגה הזאת, היא מככבת בהרבה פורומים והגיע הזמן שאני יעלה אותה לבלוג ולכל חוששי הג`לטין אין בה אפילו טיפת ג`לטין. והרי צריך איזה עוגת רושם לסוכות.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:

150 ג` ביסקויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהכניס להקפאה.

2. הכנת מוס שוקולד חלב: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על הבסיס שהכנו ולהקפיא לשעה.

3. הכנת מוס שקולד לבן: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על שכבת השוקולד ולהקפיא לשעה.

4. הכנת קרם שוקולד: לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת השוקולד הלבן.

5. להקפיא ללילה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר.

278755 צפיות 70 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת טריקולד קלה

גולשים מכינים וממליצים:

רעות :  ניקי
הכנתי השבת את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.
כל המשפחה היתה וכולם ליקקו את הצלחות. החל מסבא וסבתא שלי ועד הקטן בנינים (שבמקרה הוא גם הבן שלי..)
העוגה היתה מצוינת וכמו שהבטחת – קלה מאוד (כולל זמן ההקפאה בין השכבות לקח לי בערך שעה וחצי)
תודה רבה!

ניצקה : רק רציתי לספר… הכנתי את העוגה ליום הולדת של בן זוגי, יצא מדהים. נראית כמו עוגת קונדיטוריה לכל דבר וממש טעימה. איזה כיף 🙂
אגב- הכנתי בלי לשים לב בתבנית 26 ויצא ממש בסדר. טיפה יותר נמוכה אבל עדיין נראתה מצוין.

מאיה : “ניקי אני חייבת להודות לך! העוגה יצא מושלמת ויציבה להפליא במקרר 🙂
תבורכי.”

דניאל : “הכנה פשוטה ומדוייקת
יוצאת פיצוץ גם במראה וגם בטעם
עשיתי עם 3 שכבות מוס ורוטב שוקולד עם קצפת מעל יצא מהמם אם היה אפשר הייתי שולחת תמונה.
אלופה תודה!”

מורן : “במילה אחת וואווו
עשיתי את העוגה הזאת בשבוע האחרון פעמיים
ב-2 הפעמים היא יצאה מושלמת!!!!
אנשים לא האמינו שאני הכנתי היו בטוחים שקניתי”

1227
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל.

האם יש תחליף לסוכר חום?
כאילו חייב סוכר חום או שיש עוד אפשרויות

רוני

היי ניקי 🙂
אין על המתכונים שלך! תבורכי!
רציתי לשאול, אין לי תבנית 24 עגולה… אפשר
לעשות את העוגה בתבנית מלבנית של עוגה רגילה?

רחלי

הי ניקי מה שלומך??
האם יתאים לטריקולד הבסיס של העוגת מוס נוגט ושוקולד?
ועוד שאלה- לגבי עבודה עם רינג ושקף.
פעם ראשונה שאני רוצה לנסות.
יש לך טיפים איך להעביר את העוגה לתחתית אחרת אחרי ההכנה?
או שעדיף להעביר מיד אחרי הכנת הבסיס ואת שאר השכבות כבר לעבוד על התחתית הסופית?
תודה רבה!

הילה

איזו עוגה!!!
כבר כמה שנים מכינה אותה לשבועות.. מצויינת.
בכלל חצי משולחן החג היה שלך: לחמניות עם גבינה, מרק בצל מוקרם, מטבל שמנת, גבינת שמנת, רוטב פטריות לבורקס והעוגה הזו לקינוח.
מה היינו עושים בלעדייך???

נתן

היי,
בדיוק רציתי להכין טריקולד, וראיתי 2 מתכונים שלך.
1 עם גל’טין, והשני ללא (הנוכחי).
מה ההבדלים בתוצאה הסופית? אווריריות? וכד’…

1 68 69 70