יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לחנוכה מתכונים לסוכות מתכונים לראש השנה מתכונים עם ביסקוויטים עוגות וקינוחים עוגות מוס

עוגת טריקולד מושלמת וקלה להכנה (ללא ג'לטין!)

17 יוני 2012
(Visited 73,625 times, 21 visits today)
עוגת טריקולד מושלמת וקלה להכנה (ללא ג'לטין!)

עוגת טריקולד מושלמת וקלה להכנה (ללא ג'לטין!)

עוגה יפהפייה אם מדברים על מלכת העוגות זאת עוגת טריקולד היא שמה את רוב העוגות בצד ברגע שהעוגה הזאת מופיעה על השולחן איזו עוגה תתחרה בה ? 5 שכבות מושלמות עם מרקם נהדר, עוגה מושחתת לאירוח.
לא מפסיקה לקצור מחמאות ולא סתם אלא ים של מחמאות  ללא אפייה אלא בסיס ביסקוויטים פריך והכי חשוב ללא ג'לטין לכל מי שחושש או לא רוצה להתעסק עם ג'לטין תראו איזו עוגה הורסת יצאה לי.

תבנית קוטר 24

מרכיבים:

בסיס:
150 ג` ביסקוויטים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד מריר:
200 ג` שוקולד מריר
25 ג` חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה (רבע כוס)
180 מ"ל חלב (שלושת כוס)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה (רבע כוס)
180 מ"ל חלב (שלושת כוס)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)

מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה (רבע כוס)
180 מ"ל חלב (שלושת כוס)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)

עיטור:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
כף סוכר
3/4 כף אבקת אינסטנט וניל

100 ג' שוקולד מריר מגורד

הכנות:

1. לגרוס את הביסקוויטים במעבד מזון להוסיף את החמאה והסוכר ולערבב לתערובת אחידה, לשטח את הביסקוויטים בתחתית העוגה ממש להדק אפשר להעזר בכוס בשביל להדק יפה ולהגיע לשכבה ישרה, בינתיים לשים בהקפאה ל 15 דקות.

2. הכנת מוס שוקולד מריר:
לשבור את השוקולד לקוביות להוסיף את החמאה והשמנת להמיס במיקרו על עוצמה מלאה ולערבב לקרם שוקולד אחיד, לשים את הג'לטין בקערה קטנה להוסיף את המים להמתין 10 דקות להכניס למיקרו על עוצמה מלאה, לוודא שהג'לטין נמס לגמרי.

3. להעביר דרך מסננת תה ולערבב עם השוקולד המומס. בעזרת הבלון להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וחלב לקרם יציב לקפל את תערובת השוקולד אל הקרם עד שהכל אחיד.

4. למרוח את מוס השוקולד באופן שווה על בסיס הביסקוויטים ולהקפיא לשעה, באותה דרך להכין את שני הקרמים האחרים להמשיך עם הלבן, מומלץ להקפיא את כל העוגה לשעתיים שלוש.

5. עיטור:
להקציף שמנת, סוכר ואינסטנט לקצפת יציבה ולהזליף בדפנות העוגה, לגרד את השוקולד ולפזר במרכז העוגה.

*ויתרתי על הגנאש והכנתי מוס שוקולד מריר.

עוגת טריקולד מושלמת וקלה להכנה (ללא ג'לטין!)עוגת טריקולד מושלמת וקלה להכנה (ללא ג'לטין!)

גולשים מכינים וממליצים:

רעות :  ניקי
הכנתי השבת את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.
כל המשפחה היתה וכולם ליקקו את הצלחות. החל מסבא וסבתא שלי ועד הקטן בנינים (שבמקרה הוא גם הבן שלי..)
העוגה היתה מצוינת וכמו שהבטחת – קלה מאוד (כולל זמן ההקפאה בין השכבות לקח לי בערך שעה וחצי)
תודה רבה!

ניצקה : רק רציתי לספר… הכנתי את העוגה ליום הולדת של בן זוגי, יצא מדהים. נראית כמו עוגת קונדיטוריה לכל דבר וממש טעימה. איזה כיף 🙂
אגב- הכנתי בלי לשים לב בתבנית 26 ויצא ממש בסדר. טיפה יותר נמוכה אבל עדיין נראתה מצוין.

מאיה : "ניקי אני חייבת להודות לך! העוגה יצא מושלמת ויציבה להפליא במקרר 🙂
תבורכי."

דניאל : "הכנה פשוטה ומדוייקת
יוצאת פיצוץ גם במראה וגם בטעם
עשיתי עם 3 שכבות מוס ורוטב שוקולד עם קצפת מעל יצא מהמם אם היה אפשר הייתי שולחת תמונה.
אלופה תודה!"

מורן : "במילה אחת וואווו
עשיתי את העוגה הזאת בשבוע האחרון פעמיים
ב-2 הפעמים היא יצאה מושלמת!!!!
אנשים לא האמינו שאני הכנתי היו בטוחים שקניתי"

הרשם
עדכן
1.3K תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן