עוגת טריקולד קלה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה, הייתי צריכה מזמן לעלות את העוגה הזאת, היא מככבת בהרבה פורומים והגיע הזמן שאני יעלה אותה לבלוג ולכל חוששי הג`לטין אין בה אפילו טיפת ג`לטין. והרי צריך איזה עוגת רושם לסוכות.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:

150 ג` ביסקויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהכניס להקפאה.

2. הכנת מוס שוקולד חלב: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על הבסיס שהכנו ולהקפיא לשעה.

3. הכנת מוס שקולד לבן: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על שכבת השוקולד ולהקפיא לשעה.

4. הכנת קרם שוקולד: לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת השוקולד הלבן.

5. להקפיא ללילה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר.

276696 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת טריקולד קלה

גולשים מכינים וממליצים:

רעות :  ניקי
הכנתי השבת את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.
כל המשפחה היתה וכולם ליקקו את הצלחות. החל מסבא וסבתא שלי ועד הקטן בנינים (שבמקרה הוא גם הבן שלי..)
העוגה היתה מצוינת וכמו שהבטחת – קלה מאוד (כולל זמן ההקפאה בין השכבות לקח לי בערך שעה וחצי)
תודה רבה!

ניצקה : רק רציתי לספר… הכנתי את העוגה ליום הולדת של בן זוגי, יצא מדהים. נראית כמו עוגת קונדיטוריה לכל דבר וממש טעימה. איזה כיף 🙂
אגב- הכנתי בלי לשים לב בתבנית 26 ויצא ממש בסדר. טיפה יותר נמוכה אבל עדיין נראתה מצוין.

מאיה : “ניקי אני חייבת להודות לך! העוגה יצא מושלמת ויציבה להפליא במקרר 🙂
תבורכי.”

דניאל : “הכנה פשוטה ומדוייקת
יוצאת פיצוץ גם במראה וגם בטעם
עשיתי עם 3 שכבות מוס ורוטב שוקולד עם קצפת מעל יצא מהמם אם היה אפשר הייתי שולחת תמונה.
אלופה תודה!”

מורן : “במילה אחת וואווו
עשיתי את העוגה הזאת בשבוע האחרון פעמיים
ב-2 הפעמים היא יצאה מושלמת!!!!
אנשים לא האמינו שאני הכנתי היו בטוחים שקניתי”

1223
תגובות

  הרשם  
עדכן
דגיגונית

דגיגונית (לא רשום) | 21.11.2011 – 23:47
היי ניקי רק רציתי לציין שהעוגה נראית מדהים, יש לי מתכון לשבת, היי!:) ( אני בהחלט חוששת מג’לטין לאור נסיון עבר מר מאד(חתיכות ג’לי קרוש בתוך עוגה..לא טעים!), ראיתי שהסברת בעוגות אחרות איך להתעסק עם ג’לטין( אולי מתישהו אתגבר על החשש ואבצע זאת)
אגב דבר נוסף שרציתי לציין לכותבת שמעליי-150 גר’ חמאה בעוגה זה לא הרבה.. ולאור העובדה שהעוגה הזאת מפנקת מבחינה קלורית אז למה לא ליהנות עד הסוף.. אז אוכלים חתיכה ומקזזים ממשהו אחר.. לא קורה כלום.. מנסיון!:)

ענבלול

ענבלול (לא רשום) | 01.12.2011 – 09:54
שלום ניקי,
אני מכינה את העוגה למחר, היא אמורה לנסוע איתנו נסיעה של שעתיים בשעות אחר הצהריים. האם להוציאה מהמקפיא לנסיעה ? או לתת לה שעתיים במקרר לפני כן ?
תודה, עוגה מעולה 🙂

אלהה

אלהה (לא רשום) | 20.02.2012 – 21:57
הי ניקי, שאלה נוספת -בקשר לעוגה הזו
יש לך מתכון לבסיס של עוגת שוקולד (לא מתה על ביסקוויטים) שיתאים לכמות של העוגה? תודה !

אנסטסיה

אנסטסיה (לא רשום) | 29.02.2012 – 22:23
היי ניקי, אני מתכננת להכין את העוגה ליום ההולדת של אמא שלי. רציתי לשאול בעוגות כאלה אני תמיד מסתבכת עם הקצפה של הקצפת עם הפודינג רציתי לשאול באיזו מהירות להקציף? ומתי להפסיק ?
העוגה נראת מרשימה כמו שאר העוגות באתר שלך, תודה רבה לך על המתכונים !

אלינור אורן

אלינור אורן (לא רשום) | 11.03.2012 – 14:57
הי ניקי שבוע טוב.
את הקצפת הזלפת לפני ההקפאה או אחרי? אני שואלת כי אני לא יודעת אם כדאי להקפיא קצפת.
תודה.

דורון

דורון (לא רשום) | 06.04.2012 – 10:02
האם כאשר את רושמת קופסת אינסטינט מדובר באמת בחבילה שלמה של 80 גרם?

נעממי

נעמיnomi | 24.05.2012 – 22:25
היי ניקי,
את תמיד עונה כל כך מהר… אז שווה לי לנסות גם הפעם.
הכנתי את הבסיס ואת השכבה הראשונה, אבל אני כבר עייפה.. (מכל הבישולים וההכנות לשבועות 🙂
אפשר ללכת לישון ולהמשיך מחר? או שהעניין של השעה בין שכבה לשכבה הוא קריטי?

1 2 3 70