עוגת טריקולד קלה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה

עוגת טריקולד קלה, הייתי צריכה מזמן לעלות את העוגה הזאת, היא מככבת בהרבה פורומים והגיע הזמן שאני יעלה אותה לבלוג ולכל חוששי הג`לטין אין בה אפילו טיפת ג`לטין. והרי צריך איזה עוגת רושם לסוכות.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:

150 ג` ביסקויטים טחונים
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד חלב:
200 ג` שוקולד חלב
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן
25 ג` חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
קופסת אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה

גנאש לציפוי:
150 ג`  שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהכניס להקפאה.

2. הכנת מוס שוקולד חלב: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על הבסיס שהכנו ולהקפיא לשעה.

3. הכנת מוס שקולד לבן: להמיס שוקולד, חמאה ושמנת (רבע כוס), להקציף אינסטנט, חלב ושמנת לקרם יציב מאוד (חשוב). לקפל בעדינות את תערובת השוקולד לקרם הוניל. למרוח את מוס השוקולד על שכבת השוקולד ולהקפיא לשעה.

4. הכנת קרם שוקולד: לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד, לערבב לתערובת אחידה ולצקת על שכבת השוקולד הלבן.

5. להקפיא ללילה, להוציא כשעתיים לפני ההגשה למקרר.

267946 צפיות 63 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת טריקולד קלה

גולשים מכינים וממליצים:

רעות :  ניקי
הכנתי השבת את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.
כל המשפחה היתה וכולם ליקקו את הצלחות. החל מסבא וסבתא שלי ועד הקטן בנינים (שבמקרה הוא גם הבן שלי..)
העוגה היתה מצוינת וכמו שהבטחת – קלה מאוד (כולל זמן ההקפאה בין השכבות לקח לי בערך שעה וחצי)
תודה רבה!

ניצקה : רק רציתי לספר… הכנתי את העוגה ליום הולדת של בן זוגי, יצא מדהים. נראית כמו עוגת קונדיטוריה לכל דבר וממש טעימה. איזה כיף 🙂
אגב- הכנתי בלי לשים לב בתבנית 26 ויצא ממש בסדר. טיפה יותר נמוכה אבל עדיין נראתה מצוין.

מאיה : “ניקי אני חייבת להודות לך! העוגה יצא מושלמת ויציבה להפליא במקרר 🙂
תבורכי.”

דניאל : “הכנה פשוטה ומדוייקת
יוצאת פיצוץ גם במראה וגם בטעם
עשיתי עם 3 שכבות מוס ורוטב שוקולד עם קצפת מעל יצא מהמם אם היה אפשר הייתי שולחת תמונה.
אלופה תודה!”

מורן : “במילה אחת וואווו
עשיתי את העוגה הזאת בשבוע האחרון פעמיים
ב-2 הפעמים היא יצאה מושלמת!!!!
אנשים לא האמינו שאני הכנתי היו בטוחים שקניתי”

1206
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוחמה

רוחמה (לא רשום) | 09.08.2011 – 11:18
ניקי,
מכינה המון מהמתכונים שלך, את אלופה!!!
שאלה: לכמה זמן אפשר להקפיא את עוגת הטריקולד ומוס שוקולד חלבה?

סיגלסאסי

סיגלסאסי (לא רשום) | 09.08.2011 – 19:46
היי ניקי
אחרי מיליון פעמים שהכנתי את העוגה הזאת
וכולם טרפו וחלק אפילו “גנבו שאריות ” הביתה
הפעם אני חייבת לשאול כיצבד העוגה יכולה להיות פרווה ????..
לצערי אני חייבת “להרוס” אותה הפעם חחחח
תודה

רינת17

רינת17 (לא רשום) | 14.08.2011 – 10:54
הכנתי את העוגה בשבת האחרונה, יצא נהדר, עשיתי אותה בתבנית 26 ועדיין נשארו לי שאריות מכל צבע אז עשיתי גם בתבנית קטנה וככה גם ידעתי שיצא נפלא, לפני ההגשה לאורחים. כמובן שהעוגה חוסלה.
אין על המתכונים שלך פשוט להיט, תודה!

חיה .א

חיה .א (לא רשום) | 18.08.2011 – 21:27
ניקי תודה רבה!!
העוגה יצא מדהימה וטעימה :))
קיבלתי מחמאות וכולם ביקשו את המתכון.

מרתה סטיוארט

מרתה סטיוארט (לא רשום) | 04.09.2011 – 19:37
עשיתי את העוגה ויצא מדהים!!!
אין אחד שלא ליקק את האצבעות וזה כלכך פשוט!!!
זו העוגה המושקעת הראשונה שלי שעשיתי לכבוד יום הולדתו של בנזוגי. אם עושים הכל לפי הכתוב אי אפשר לטעות.
תודה רבה ניקי

Lear

Lear (לא רשום) | 15.09.2011 – 14:29
שלום ניקי,

כל הכבוד על הבלוג הנפלא! הכל נראה כל כך טעים, וקשה לבחור :-)) אני הולכת לנסות את העוגה הזו לשבת, האם השתמשת בשקף סביב העוגה ? זה נראה כל כך מדויק…..
תודה רבה מראש על התשובה, שבת שלום והמון המון בהצלחה, אני בטוח אחזור לכאן לעוד מתכונים …. 🙂

קלולסית במטבח

קלולסית במטבח (לא רשום) | 30.10.2011 – 11:38
היי ניקי,
העוגה נראת מעולה ומאוד בא לי להכין אותה
יש לי אורחים הערב ואני מחפשת עוגה מרשימה
השאלה אם העוגה חייבת הקפאה של לילה או יכולה להיות רק כמה שעות במקפיא ואז להגיש?
ואם כן אז יש לך המלצה על עוגה שלא חייבת הקפאה של לילה? כי ראית שרוב העוגות הם כאלה