עוגת טריקולד מעולה
עוגת טריקולד מעולה, בכל אירוע כשאני רוצה להרשים אני עושה אותה, בדרך כלל לא מאמינים שהעוגה הזאת נעשתה בבית ולא נקנתה בקונדיטוריה. קבלו עוגה מדהימה שעושה המון רושם. לא לפחד מההסברים הארוכים, היא פשוטה להכנה, קצת סבלנות וזהו. אפשר להכין כמה ימים מראש, בלי לחץ, שתמתין בהקפאה, בהצלחה.
תבנית 26
מרכיבים:
בסיס:
150 ג` פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
מוס שוקולד חלב ואגוזים:
130 ג` שוקולד חלב / קליק, שוקולד עם אגוזים
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוטלה
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
מוס שוקולד לבן- נוגט:
130 ג` שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
כפית וחצי ג`לטין
3 כפות חלב
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
גנאש לציפוי:
150 ג` שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד
הכנות:
2. מוס שוקולד חלב ואגוזים: המסת ג`לטין: להעביר את הג`לטין לקערה+3 כפות חלב, להניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס למיקרו ל30 שניות.
3. להמיס שוקולד וחלב לתערובת חלקה, לצנן מעט. להוסיף נוטלה לשוקולד, לערבב לתערובת חלקה, להוסיף ג`לטין. להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת, לצקת על הבסיס שהכנו, להקפיא לשעה. להכין מוס שוקולד לבן- נוגט באותה דרך להקפיא לשעה.
4. הכנת הגנאש: לחמם את השמנת עד סף רתיחה, לצקת על השוקולד והליקר, לערבב, ליצקת על שכבת המוס הלבן. להקפיא ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
גולשים מכינים וממליצים:
שרית : תודה ניקי העוגה יצאה נהדר הילדים מחר יהנו וגם אני 🙂
שלי : ניקי העוגה יצאה מדהימהההה תודה רבה:)