יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות בחושות מהירות עוגות ועוגיות עם שמן עוגות וקינוחים עוגות שיש עוגות תפוזים

עוגת שיש רכה מעולה

17 יוני 2012
(Visited 121,367 times, 7 visits today)

עוגת שיש רכה מעולה

זאת אחת מעוגות השיש הראשונות שהכנתי, יש מתכונים שמלווים אותי לאורך השנים וזה אחד מהם.
העוגה הזאת רכה מהירה טעימה והיא בסיס של שמן שזה בונוס נהדר.
תמצאו שעה שקטה תכינו את העוגה הנהדרת הזאת בסך הכל כמה דקות הכנה ולתנור, לא לשכוח להכין את השוקו לילדים ותהנו מעוגת שיש קלאסית שכל אחד יכול להכין.

תבנית 24 קפיצית / תבנית 20X30

מרכיבים:

4 ביצים גדולות
220 ג` סוכר (כוס + כף)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
180 מ”ל כוס מיץ תפוזים (שלושת רבעי כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
כף גדושה אבקת שוקולית

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • עוגת שיש רכה ועסיסית פרווה

    הכנתי עוגת שיש ביתית במיוחד לכבוד השבת, רכה, אוורירית, מפנקת, משגעת. מזכירה מאוד את העוגות של פעם שסבתא הייתה מכינה.
    אין כמו העוגות של פעם הרכות והטעם אין משהו שיכול להתחרות בזה.
    העוגה פרווה על בסיס שמן והיא יוצאת נהדר. אם אני מדמיינת את העוגה המושלמת ליד הקפה זאת עוגת שיש רכה ועסיסית והיא על בסיס מים!
    תפנו לכם 10 דקות תכינו את העוגה ותכניסו לתנור, אחרי שעה יש לכם עוגת שיש למשפחה רכה וטעימה בטירוף.
    כדאי להחביא אותה זה מסוג העוגות שלא מפסיקים לישר אותן.
    שמתם לב שבזמן האחרון התחלתי להתעסק עם עוגות מים ? בחיי שאלו עוגות קסם.

    תבנית 26

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

1. לשים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר להתחיל להקציף במהירות בינונית כדקה ולעצור את המיקסר,  להוסיף את שאר המצרכים (חוץ מהשוקולית) ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

2. להוציא כחצי כוס מהעיסה ולערבב עם השוקולית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לשמן את התבנית או לשים נייר אפייה, להזליף קצת מהעיסה הכהה על תחתית התבנית. לצקת לתבנית את העיסה הבהירה להוסיף מעל את הכהה, לערבב מעט עם סכין בשביל יצירת צורות.

4. לאפות כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

כדאי לדעת ש…
מי שלא רוצה עוגת שיש או שבמקרה אין שוקולית בבית, או שדווקא רוצים עוגת תפוזים אז תוותרו על השוקולית. בכל מצב העוגה מתחסלת, אפילו עוד לפני שהשבת נכנסת, העוגה מעולה!
אפשר להוסיף אבקת קקאו לעוגה, סוכר סך הכל 250 ג’ (כוס ורבע) לשלב השוקולית להוסיף שלושת רבעי כף אבקת קקאו.
אפשר להקפיא, אפשר להכין יום מראש. אפשר להחליף את המיץ תפוזים באותה כמות בשמנת מתוקה.

עוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולהעוגת שיש רכה מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

צביה – עשיתי את עוגת השיש עם קמח אסם תופח כשר לפסח בשתי תבניות אינגליש קייק יצא נהדר, טעים

מיכל : “טוב… אז אנחנו אחרי שבת עם העוגה הזו. שכייף להכין אותה ויותר כייף לאכול אותה עם כוס קפה טובה.
עוגה מומלצת ביותר (אצלי היא במועדפים)
תודה לך ניקי על מתכונים מדהימים.”

גולדי : “הכנתי את העוגה לקראת שבת, הקפדתי על דיוק בכמויות (משקל קטן למטבח..) והופתעתי מאוד מהתוצאה!
יצרה עוגה אורירית ורכה במיוחד, טעימההההה!!!”

אביבית : “את פשוט מלכה!!! אני לא מפסיק להנות ולקבל מחמאות מהמתכונים שלך. פשוט כיף הייתי חייבת לכתוב לך”

מור : “אמאאאלללההה מה זאת העוגה הזאת…
היא לא החזיקה מעמד איך שיצאה מהתנור פירקו אותה.
תודה רבה לך מהממת :)”

שושנה : “ואו וואו וואו!
עכשיו אני מבינה למה יש לעוגה הזאת כל כך הרבה תגובות…
קראתי את כל האזהרות, ולכן הכנתי מתכון כפול- שישאר גם לשבת… אז בנתיים משתי תבניות אינגליש קייק- נשאר פחות מחצי תבנית וגם זה יעלם מחר בבוקר…”

דקלה : “הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה רכה בטירוף ומושלמת!! מומלץ בחום!!”

ליאת : “עוגה אליפות !
הכנתי אתמול ובמקום השוקולית המסתי שוקולד מריר.
יצא מעולה !!”

שירלי : “עוגה מעולה! קלה להכנה.
מתאימה לשבת בבוקר עם הקפה!”

הרשם
עדכן
1.2K Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
וואו…
כל פעם מחדש
פשוט עוגה מושלמת
תודה רבה

היי ניקי, האם אפשר להמיר את השמן חמאה, אם כן, כמה גר חמאה???

היי ניקי..אפשר להחליף את השוקולית בכף נוטלה?
תודה רבה

וואו ניקי
בסוף הכנתי אותה ….
איזה יופי של עוגהההה

היי ניקי האם אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף? באותה כמות של המירשם העוגה תעלה?

אפשר להחליף במקום מיץ תפוזים רכז אננס מעורבב עם מים ?

אחת העוגות המוצלחות ביותר שהכנתי