עוגת קלמנטינות ושוקולד
עוגת קלמנטינות ושוקולד, מה עוד אפשר לבקש מעוגה שיש בה הכל רכות עסיסיות טעם נפלא והכי חשוב הילדים טרפו מאותה איזה אושר.
כבר הזכרתי שאני אוהבת / חולה על הקלמטינות יש לי ילד שמת על עוגות בהירות תפוזים וכדומה, יש לי ילדה שמתה על עוגות שוקולד, כאן מתבקש חיבור עוגה ששניהם יאהבו וכך נולדה עוגת קלמנטינות ושוקולד.
בעיה אחת נולדה עם העוגה הזאת, היא מתחסלת מהר מידי, הכנתי אותה שלוש פעמים ברצף עד כדי כך היא יצאה מוצלחת, היא כל כך קלה להכנה ויש לי שני ילדים מאושרים
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
4 ביצים
200 ג` סוכר (כוס)
300 ג` קמח (2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות א אפיה
כפית תמצית וניל
כוס מיץ קלמנטינות סחוט טרי / תפוזים
חצי כוס שמן
כף גדושה מאוד נוטלה / 2 כפות שוקולית לפרווה
סירופ:
120 מ"ל מים (חצי כוס)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
הכנות:
2. להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה נפרדת, להוסיף לה את הנוטלה, לערבב היטב. לצקת את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת, מעל לצקת את הבלילה הכהה.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי, לצנן.
4. לבשל את מצרכי הסירופ עד שמסמיך ולצקת על העוגה.
הערות:
העוגה נהדרת גם בלי הסירופ, לשיקולכם. אפשר להחליף את מיץ הקלמנטינות במיץ תפוזים.
גולשים מכינים וממליצים:
דנה : "יצא טעים ועסיסי!!"
בתאל : "הכנתי את העוגה לצאת הצום , לא טעמתי אבל הריח משגע!! תודה ושתיהיה לך ולמשפחתך גמר חתימה טובה וצום מועיל"
גלית : "הכנתי ויצא פשוט מ ו ש ל ם !!!!"
אופירה : "עוגה מעולה!!!"
מלי : "עוגה מהממת קלה עסיסית נגמרה מיד!! כולם אהבו!! תודה רבה לך ניקי על זה ועל כל המתכונים הנפלאים שלך!"
לילך : ניקי המתכון מוצלח מאוד !יצאה עוגה רטובה ואוורירית טרפו אותו בבית ובעבודה
תודה על שבת מתוקה בזכותך
גלית : "ניקי מתכון מוצלח ביותר!! הכנתי היום בשתי תבניות אינגלישקייק כבר תבנית אחת כמעט נגמרה, העוגה יצאה רכה ונימוחה! תודה תודה :)"
רונית : "כרגיל מתכון קליל כפי שאני אוהבת והתוצאה מדהימה. הריח היה משגע וכבר איך שיצאה מתחילה להחטף"
מיכלי : "הכנתי את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק יצא טעים מאוד ויפה. ועזר לי לסיים את הקלמנטינות שלא יתקלקלו….תודה רבה רבה."
סימה : "היי ניקי, איזה עוגה טעימה הכנתי! וואו! כל מי ששמע את השם של העוגה אמר לי מה? "קלמנטינות עם שוקולד"?? אבל תקשיבי יצאה עוגה עסיסית אורירית והכי הכי טעימה! תודה ניקי."