עוגת שמרים עם גבינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שמרים עם גבינה

עוגת שמרים עם גבינה

מבחינתי להכין עוגות שמרים כל השנה, אני אוהבת עוגות שמרים את הריח שלהן כשהן נאפות בתנור, הצבע הזהוב המקסים כשהעוגות יוצאות מהתנור והטעם ואוו הטעם משגע, אני אגלה לכם בסוד שלפעמים קשה לי לחכות שהעוגה תתקרר ואני פשוט קורעת ממנה חתיכה נותנת ביס ואיזו הרגשה נהדרת.
הבעיה היא שחתיכה אחת לא מספיקה ואני מוצאת את עצמי לוקחת עוד ועוד…
זאת יופי של עוגה עם מילוי גבינה נהדר אוהבי הגבינה עומדים להנות ממנה ואם אתם אוהבים שמרים זאת בכלל חגיגה.

4 עוגות

מרכיבים:

קילו קמח רגיל
שקית שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
140 ג’ סוכר (חצי כוס + שתי כפות)
2 כפיות שטוחות מלח
250 ג’ חמאה רכה מאוד
3 חלמונים
2 כוסות חלב חמים

מילוי גבינה:
קילו גבינה לבנה 9%
2 חלמונים
200 ג’ סוכר (כוס)
2 כפות אבקת אינסטנט וניל

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1 לפני הכל לקחת חיתול או חולצת טריקו לשים את הגבינה במרכז לסגור לשק קטן ולתלות מעל הכיור, לסנן את הנוזלים מהגבינה כשלוש שעות.
אחרי שלוש שעות לשים את הגבינה בקערה להוסיף את החלמונים, סוכר ואבקת אינסטנט וניל לערבב לעיסה אחידה.

2. לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד לבצק רך וחלק, לשים בקערה משומנת לכסות ולהתפיח עד שהבצק שמכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק ל 4 חלקים כל חלק לרדד למלבן, לעשות חתכים משני הצדדים לשים במרכז מהמילוי לכל האורך, להרים פעם מצד ימין פעם מצד שמאל כמו שתי וערב עד שסוגרים את כל הבצק עד הסוף. בתמונות הכל מפורט.

4. לשים כל עוגה בתבנית אינגליש קייק להתפיח כ 20 דקות.

5. בינתיים לחמם את התנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

*6. להבריש את העוגות עם ביצה לאפות כ 30 דקות או עד שהעוגה זהובה ויפה.

75789 צפיות 111 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שמרים עם גבינהעוגת שמרים עם גבינהעוגת שמרים עם גבינהעוגת שמרים עם גבינה

עוגת שמרים עם גבינהעוגת שמרים עם גבינהעוגת שמרים עם גבינהעוגת שמרים עם גבינה

גולשים מכינים וממליצים:

קרני : ” העוגה הזאת מעולה וכבר שתי רולדות חוסלו ! המתכונים מדוייקים ומעולים☺ תודה”

שירה : “אין מילים!
טעים, פשוט להכנה – מתכון מנצח!!!”

531
תגובות

  הרשם  
עדכן
אודליה

בוקר טוב,שבוע טוב!!
אז אחרי שבת וחג חלבי שכזה חובה לציין שהכנתי הההההכל מהמתכונים הככ מוצלחים אנשים לא הפסיקו להחמיא ולהנות מכל ביס שלא נדבר לא עזבו ת’מגשים עד הפרור האחרון (חמתי בכל אופן) היה לי כיף לעבור ממתכון למתכון ולהיות ככ מסופקת מעצמי שהכל יצא אליפות!!
כמובן השמרים שלך שיצאו לי מהם 5 פסים יפים מפתים וטעימיייים
תודה ענקית שאת קיימת אלף תודות נשלחות לך שיהיה יום טוב…

יובל

היי ניקי, אם אני רוצה שייצאו 2 עוגות, לחלק הכל בחצי?

אודליה

בוקר טוב
כמה צריך להוסיף על גביע גבינה שהוא 750 גרם כדי להגיע לקילו?
אין לי משקל
אודה מאוד

בתיה

האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר?

חיה

היי ניקי
האם אפשר להכין מהבצק גם עוגת שמרים שוקולד??
אני רוצה לחלק את הבצק לחצי גבינה וחצי שוקולד.. יצא טעים?

תמר

הי, ניקי, עד כמה זה קריטי לשים חלמונים ולא ביצים שלמות? גם בבצק וגם בגבינות?
כואב לי הלב לזרוק כלכך הרבה חלבונים…

רותי

היי ניקי, אפשר להכין מהמתכון הזה גביניות?