בראוניז טחינה וסילאן
איזה עוגות אני הכי אוהבת ? שמרים כמובן את המקום השני חולקים בראוניז ועוגות תפוחים. למה דווקא בראוניז ?
הם עוברים נהדר הקפאה, הפתיעו אתכם אורחים יש משהו מתוק שאפשר להגיש. אני אוהבת את הדחיסות את הטעם השוקולדי החזק. אין על בראוניז טחינה הטעם שלהם נהדר שוקולדי עסיסי עם נגיעות של חלבה, נהדרים.
24X24 תבנית בינונית
מרכיבים:
200 ג' שוקולד מריר
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
200 ג' סוכר
3 ביצים גדולות
1/3 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים
70 ג' קמח (חצי כוס)
הכנות:
1. לחמם תנור ל180 מעלות 10 דקות מראש.
2.. לשבור את השוקולד לשים בקערה יחד עם השמן, להפעיל את המיקרו על עוצמה מלאה ולהמיס את השוקולד.
להוציא מהמיקרו ולערבב לבלילה אחידה.
3. להוסיף את הסוכר ולערבב, להוסיף את הביצים בסבלנות אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב מהיר. להוסיף את הטחינה, סילאן ובסוף את האגוזים והקמח.
4. לשמן תבנית או לשים נייר אפייה, להעביר את עיסת השוקולד לשטח באופן שווה.
*5. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים, חשוב להוציא בזמן כדי שהבראוניז לא יתייבשו.
גולשים מכינים וממליצים:
שירי : "מתכון מוצלח מאוד וטעים!! חוסל, פעם הבאה אכין כפול…"
מיכל : "כל כך טעים !!!!!! תודה!!!!!"
שלומי : "ואו יצא לי מופלא וטעים!"
עדנה : "עושה את הבראוניז שוב ושוב
וחבל״ז"
תמר : "ניקי העוגה יצאה מדהימהה!!
מני : "מדהים ניקי אין עליך נטרף הכל"
דסי : "כנתי עכשיו לצליאקית שלי עם חצי כוס קמח קונדיטור…
יצא מעולה!!!!הטעם המרקם וכו'…
תודה על המתכון הנפלא…כמובן שנכנס מיידית למועדפים!"
לבנת : " יצאה עוגה טעימה במיוחד..ממליצה!! תודה רבה!"
שירה : "מתכון מנצח לשבת קודש!!!
ממש ללקק את האצבעות!"
ש.י : "אפיתי את הבראוניז האלה בפעם המי יודע כמה…רק שהפעם נסתי עם קמח 100% כוסמין (ובתבנית גודל רגיל).
תקשיבי, זה יצא מדהים!
מרקם שוקולדי טעים ובריא, האורחים התענגו על כל ביס ואני על המחמאות…."