עוגת שוקולד וקצפת
זאת אחת העוגות הכי קלות שהכנתי, זה נראה מושקע אבל ממש לא ההכנה קלה והתוצאה נהדרת. שוקולד עם קרם וניל מה יכול להיות רע ?
בשבילי העוגה הזאת היא טיול בארץ הזיכרונות אחת העוגות הראשונות שהכנתי. אתם מכירים את זה שיש מתכונים שתמיד נשארים איתכם ?
רגש, נוסטלגיה, הרבה אהבה, הילדים שלי גדלו על העוגה הזאת כל הדברים האלה מבחינתי נמצאים בעוגה הזאת.
תבנית 20X30
מרכיבים:
200 ג' שוקולד מריר
150 ג' חמאה מומסת
150 ג' סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים
כפית תמצית וניל
100 ג' קמח (3/4 כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
240 מ"ל חלב (כוס)
חצי כפית נס אבקת נס קפה
50 ג' שוקולד מריר
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. להמיס שוקולד וחמאה (מיקרו) ולערבב לבלילה אחידה, להוסיף את הסוכר לערבב ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב במהירות אחרי כל הוספה, להוסיף את הווניל והקמח ולערבב עד שהכל אחיד (העיסה קצת קשה).
3. להעביר את העיסה לתבנית ולשטח באופן שווה, לאפות כ 25 דקות לבדוק שקיסם יוצא עם פירורים לחים, לצנן.
4. להקציף שמנת, אינסטנט, חלב ונס קפה לקרם יציב ולמרוח על הבסיס.
*5. לקרר 5 – 6 לפני ההגשה, מי שלחוץ אפשר גם פחות.
Chocolate and cream cake recipe
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, לפרווה להחליף את החמאה בקצת יותר מחצי כוס שמן. את השמנת והחלב להחליף בשני ריץ, אפשר להכין כשבוע מראש ולשמור בהקפאה.
גולשים מכינים וממליצים:
מזלי : "עוגה מדהימה!!!! כל כך קלה ופשוטה להכנה וטעימהההה לא הפסקתי ליישר! :-)"
אסנת : "בד"כ אני מכינה עוגות מסובכות יותר, הפעם רציתי לאפות עוגה שנראית טוב אבל ללא מאמץ. חייבת לציין שהעוגה יצאה נפלא, התחתית נימוחה ושוקולדית, אני הוספתי לקרם גם אבקת נוגט ויצא נהדר. ממליצה בחום!!!!"
אילה : "ניקי! תודה על עוד מתכון מעולה! מלכתחילה הכפלתי כמויות ושלחתי מגש לאמא לכבוד שבת..
לקקנו את האצבעות!!"
יולי : "חייבת לעדכן אותך.
הכנתי לפסח עם קמח תופח לפסח ויצא מושלם.
מכל העוגות שהיו על השולחן רק זו כמעט ונגמרה.
יצא מעולה, ליקקו את האצבעות.
למרות הקמח של פסח."