עוגת שוקולד וקצפת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שוקולד וקצפת

עוגת שוקולד וקצפת

זאת אחת העוגות הכי קלות שהכנתי, זה נראה מושקע אבל ממש לא ההכנה קלה והתוצאה נהדרת. שוקולד עם קרם וניל מה יכול להיות רע ?
בשבילי העוגה הזאת היא טיול בארץ הזיכרונות אחת העוגות הראשונות שהכנתי. אתם מכירים את זה שיש מתכונים שתמיד נשארים איתכם ?
רגש, נוסטלגיה, הרבה אהבה, הילדים שלי גדלו על העוגה הזאת  כל הדברים האלה מבחינתי נמצאים בעוגה הזאת.

תבנית 20X30

מרכיבים:

200 ג’ שוקולד מריר
150 ג’ חמאה מומסת
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים
כפית תמצית וניל
100 ג’ קמח (3/4 כוס)

250 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
240 מ”ל חלב (כוס)
חצי כפית נס אבקת נס קפה

50 ג’ שוקולד מריר

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2.  להמיס שוקולד וחמאה (מיקרו) ולערבב לבלילה אחידה, להוסיף את הסוכר לערבב ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב במהירות אחרי כל הוספה, להוסיף את הווניל והקמח ולערבב עד שהכל אחיד (העיסה קצת קשה).

3. להעביר את העיסה לתבנית ולשטח באופן שווה, לאפות כ 25 דקות לבדוק שקיסם יוצא עם פירורים לחים, לצנן.

4. להקציף שמנת, אינסטנט, חלב ונס קפה לקרם יציב ולמרוח על הבסיס.

*5. לקרר 5 – 6 לפני ההגשה, מי שלחוץ אפשר גם פחות.

Chocolate and cream cake recipe

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, לפרווה להחליף את החמאה בקצת יותר מחצי כוס שמן. את השמנת והחלב להחליף בשני ריץ, אפשר להכין כשבוע מראש ולשמור בהקפאה.

79521 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שוקולד וקצפתעוגת שוקולד וקצפתעוגת שוקולד וקצפתעוגת שוקולד וקצפת

גולשים מכינים וממליצים:

מזלי : “עוגה מדהימה!!!! כל כך קלה ופשוטה להכנה וטעימהההה לא הפסקתי ליישר! :-)”

אסנת : “בד”כ אני מכינה עוגות מסובכות יותר, הפעם רציתי לאפות עוגה שנראית טוב אבל ללא מאמץ. חייבת לציין שהעוגה יצאה נפלא, התחתית נימוחה ושוקולדית, אני הוספתי לקרם גם אבקת נוגט ויצא נהדר. ממליצה בחום!!!!”

אילה : “ניקי! תודה על עוד מתכון מעולה! מלכתחילה הכפלתי כמויות ושלחתי מגש לאמא לכבוד שבת..
לקקנו את האצבעות!!”

יולי : “חייבת לעדכן אותך.
הכנתי לפסח עם קמח תופח לפסח ויצא מושלם.
מכל העוגות שהיו על השולחן רק זו כמעט ונגמרה.
יצא מעולה, ליקקו את האצבעות.
למרות הקמח של פסח.”

899
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד

היי ניקי, אין לי נס קפה או כל סוג אחר של קפה, אפשר להחליף בשוקולית?

מיכל

ניקי שלום
תמיד אני תוהה, אם כבר העוגה חלבית, למה להשתמש במריר ולא בשוקולד חלב או לבן? את חושבת שעם שוקולד חלב ייצא מתוק מדי?
וגם לגבי הקצפת, אפשר לשנות את האינסטנט לשוקולד?
אשמח לדעת מה את ממליצה.
ובאופן כללי תדעי שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך ותמיד חוזרת אלייך. אפילו הילדים כבר מחפשים אצלך מתכונים כשהם רוצים להכין משהו. בקיצור, תודה רבה לך. ותמשיכי להוסיף מתכונים נפלאים. שבת שלום ובריאות.

1 52 53 54