יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לסוכות עוגות וקינוחים עוגות מוס עוגות שוקולד

עוגת שוקולד וקצפת

13 אוגוסט 2014
(Visited 36,964 times, 1 visits today)
עוגת שוקולד וקצפת

עוגת שוקולד וקצפת

זאת אחת העוגות הכי קלות שהכנתי, זה נראה מושקע אבל ממש לא ההכנה קלה והתוצאה נהדרת. שוקולד עם קרם וניל מה יכול להיות רע ?
בשבילי העוגה הזאת היא טיול בארץ הזיכרונות אחת העוגות הראשונות שהכנתי. אתם מכירים את זה שיש מתכונים שתמיד נשארים איתכם ?
רגש, נוסטלגיה, הרבה אהבה, הילדים שלי גדלו על העוגה הזאת  כל הדברים האלה מבחינתי נמצאים בעוגה הזאת.

תבנית 20X30

מרכיבים:

200 ג’ שוקולד מריר
150 ג’ חמאה מומסת
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים
כפית תמצית וניל
100 ג’ קמח (3/4 כוס)

250 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
240 מ”ל חלב (כוס)
חצי כפית נס אבקת נס קפה

50 ג’ שוקולד מריר

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת גזר ב 5 דקות הכנה

    היה לי המון גזר במקרר והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת עוגת גזר.
    בתכל’ס ותשאירו את זה בינינו זאת עוגה לעצלנים אני אפילו לא הוצאתי את המיקסר היא עד כדי כך קלה.
    הוספתי את מה שאני אוהבת קינמון, אגוזים והכנסתי המון גזר, מצאתי תבנית יפהפייה, 10 דקות בהגזמה והעוגה נכנסה לתנור. הריח הרג אותי 🙂 אם יש עוגה שמתאימה לשבת זאת העוגה הזאת והיא פרווה בלי להתחיל לחשוב על תחליפים
    והכי יפה אף אחד לא מנחש שזאת עוגת גזר, הם לא מבינים מה עושה את העוגה לכל כך טובה ורכה
    (לא חייבים לגלות זאת עוגת גזר) לגרד את הגזר להוסיף את שאר המצרכים להכניס לתנור.
    תודה רבה יש לי עוגה לשבת ועכשיו אפשר להכין דברים נוספים.

    תבנית 22

  • שושני גבינה

    אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
    זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
    הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
    את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

    11 שושני גבינה
    תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2.  להמיס שוקולד וחמאה (מיקרו) ולערבב לבלילה אחידה, להוסיף את הסוכר לערבב ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב במהירות אחרי כל הוספה, להוסיף את הווניל והקמח ולערבב עד שהכל אחיד (העיסה קצת קשה).

3. להעביר את העיסה לתבנית ולשטח באופן שווה, לאפות כ 25 דקות לבדוק שקיסם יוצא עם פירורים לחים, לצנן.

4. להקציף שמנת, אינסטנט, חלב ונס קפה לקרם יציב ולמרוח על הבסיס.

*5. לקרר 5 – 6 לפני ההגשה, מי שלחוץ אפשר גם פחות.

Chocolate and cream cake recipe

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, לפרווה להחליף את החמאה בקצת יותר מחצי כוס שמן. את השמנת והחלב להחליף בשני ריץ, אפשר להכין כשבוע מראש ולשמור בהקפאה.

עוגת שוקולד וקצפתעוגת שוקולד וקצפתעוגת שוקולד וקצפתעוגת שוקולד וקצפת

גולשים מכינים וממליצים:

מזלי : “עוגה מדהימה!!!! כל כך קלה ופשוטה להכנה וטעימהההה לא הפסקתי ליישר! :-)”

אסנת : “בד”כ אני מכינה עוגות מסובכות יותר, הפעם רציתי לאפות עוגה שנראית טוב אבל ללא מאמץ. חייבת לציין שהעוגה יצאה נפלא, התחתית נימוחה ושוקולדית, אני הוספתי לקרם גם אבקת נוגט ויצא נהדר. ממליצה בחום!!!!”

אילה : “ניקי! תודה על עוד מתכון מעולה! מלכתחילה הכפלתי כמויות ושלחתי מגש לאמא לכבוד שבת..
לקקנו את האצבעות!!”

יולי : “חייבת לעדכן אותך.
הכנתי לפסח עם קמח תופח לפסח ויצא מושלם.
מכל העוגות שהיו על השולחן רק זו כמעט ונגמרה.
יצא מעולה, ליקקו את האצבעות.
למרות הקמח של פסח.”

הרשם
עדכן
901 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

לא רשום איזה קמח… תופח או רגיל?

היי ניקי, אין לי נס קפה או כל סוג אחר של קפה, אפשר להחליף בשוקולית?

ניקי שלום
תמיד אני תוהה, אם כבר העוגה חלבית, למה להשתמש במריר ולא בשוקולד חלב או לבן? את חושבת שעם שוקולד חלב ייצא מתוק מדי?
וגם לגבי הקצפת, אפשר לשנות את האינסטנט לשוקולד?
אשמח לדעת מה את ממליצה.
ובאופן כללי תדעי שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך ותמיד חוזרת אלייך. אפילו הילדים כבר מחפשים אצלך מתכונים כשהם רוצים להכין משהו. בקיצור, תודה רבה לך. ותמשיכי להוסיף מתכונים נפלאים. שבת שלום ובריאות.

היי ניקי,
איך אפשר לקבל קצפת בלי השמנת מתוקה או החלב?

אשמח מאוד לדעת אם ניתן להכין עוגה זו במתכון פרווה

שלום ניקי,
אפשר להחליף את האינסטנט וניל באינסטנט שוקולד באותה כמות של 80 גרם?
אפשר גם שמנת צמחית אחרת, נכון?
תודה

אויש ראיתי לשים במקום ריץ סורי