עוגת תפוזים גדולה
עכשיו אני רוצה להתלהב למה ככה מגיע לי, עבדתי על העוגה הזאת כמה שעות והיא יצאה מדהימה בטירוף. וידוי אישי כשסיימתי את העוגה אני לא האמנתי שאני הכנתי אותה היא יצאה מושלמת,
בדיוק כמו שהבן שלי רצה. אז יום הולדת שמח ילד מקסים שלי
גודל תבנית: 30X40
מרכיבים:
8 ביצים
כוס וחצי מיץ תפוזים
440 ג` סוכר (2 כוסות + 2 כפות)
560 ג` קמח תופח (4 כוסות)
240 מ"ל שמן (כוס)
2 כפות גדושות שוקולית
קרם שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה)
200 ג` שוקולד מריר (2 חבילות)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף במהירות גבוהה כ 5 דקות לקרם תפוח וצהבהב.
3. להנמיך את המהירות ולהוסיף את שאר המצרכים, את הקמח להוסיף בסוף ואתת אבקת השוקולית להשאיר בצד.
4. להוציא כוס מהעיסה ולערבב עם האבקת שוקולית.
5. לשמן את התבנית לשפוך את התערובת הבהירה את התבנית, מעל לשפוך את התערובת הכהה ששמרנו בצד. לערבב מעט וליצור צורות, הכוונה שישארו שני הצבעים ולכן לא לערבב יותר מידי.
6. לאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא נקי. לצנן.
7. אפשרויות:
ניתן לוותר על השוקולית ולהכין עוגת תפוזים, אפשר להגיש אותה כמו שהיא או להכין קרם שוקולד ששמים על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור.
*8. הכנת קרם שוקולד: לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, לחמם סיר קטן עם השמנת ולהביא לסף רתיחה, לצקת את השמנת על קוביות השוקולד ולערבב עד שהכל אחיד. עכשיו אפשר לצקת על העוגה באופן שווה.
גולשים מכינים וממליצים:
צ׳וצ׳ה : "תודה רבה!
היה כיף להכין והכי כיף היה שכולם אהבו :)"
חלי : " אני חוזרת לעדכן שהעוגה יצאה ממש טעימה.רכה, עסיסית והשילוב של תפוזים ושוקולד נפלא! עוגה הרבה יותר מוצלחת מעוגות השוקולד שמככבות בימי הולדת."
עדי : "עוגה מעולה מעולה מעולה! הכנתי לבן שלי לגן, אומנם בלי השוקולית והקרם כי ככה מעדיפים אצלו בגן והעוגה יצאה מהתנור ונראתה והריחה מדהים והמטפלות בגן אהבו מאוד, תודה ניקי!"
שירן : "לפני יומיים .הכנו את העוגה משלשום לאתמול ולא יכלתי לטעום..פחדתי שהיא לא יצאה לי טוב .אתמול כולם אכלו ממנה ביומולדת והיא הייתה ממש מדהימה עד היום בבוקר שהרגשתי כאילו הכנתי אותה ממש עכשיו !! מתכון מדהים תודה ענקית לךך!!!"