איך מכינים עוגה עם תמונה ליום ההולדת ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
איך מכינים עוגה עם תמונה ליום ההולדת ?

דרך נהדרת להכין עוגת יום הולדת שיוצאת מרהיב, מרוב שזה נראה טוב יש הרגשה שהעוגה נקנתה ולא נעשתה בבית.

הכנות:

חשוב להתאים את גודל התמונה לעוגה, התמונות המודפסות מגיעות בדרך כלל בגודל של a4 והן מתאימות לעוגות הגדולות.
ישנן תמונות קטנות מוכנות שאפשר לרכוש ואותן. את התמונות מומלץ לרכוש כ 3 – 4 ימים מראש. לעוגות קטנות בגודל תבנית 24 – 26 מומלץ לרכוש את התמונות המוכנות הקטנות שיותר מתאימות בגודל. או פשוט לגזור את התמונה הגדולה (פחות יפה) או מראש כשמזמינים להזמין תמונה שהיא בחצי מהגודל של a4.
בחנויות מסודרות ישנו מחשב עם אלפי תמונות שניתן לבחור מהן בכל נושא בעולם. מי שמעדיף תמונה שלא נמצאת במחשב שיבוא עם תמונה וניתן להדפיס אותה על דף סוכר בחנות.
על התמונה ניתן לכתוב מה שרוצים רק לבקש מבעל החנות. אפשר גם לשלוח במייל את התמונה לדאוג שהתמונה תיהיה באיכות טובה. התמונה מגיעה כשהיא מודבקת על קרטון / דף לבן ובתוך ניילון סגור, יש להניח אותה במקום קריר ולא במקרר עד השימוש. לא לקפל את התמונה ולא לקמט אותה. כשרוצים להניח את התמונה על העוגה, להוציא אותה מהניילון ובעדינות לקלף את התמונה מהקרטון.
טיפ: לפעמים יש בעיה בהורדה של התמונה מהקרטון עליו היא מודבקת דקה אחת במקפיא ולא יותר תפתור את הענין והתמונה מתקלפת בקלות.
יש להניח את התמונה על העוגה כשעתיים לפני ההגשה. מה שקורה שהתמונה סופגת לחות מהקרם ונרטבת לכן עדיף להניח אותה כמה שיותר קרוב להגשה.
בהנחה שהתמונה איכותית אין בעיה להניח אותה על ישירות על קרם השוקולד אחרי שהוא התקרר לגמרי. לא לשים עוגה עם תמונה במקרר אלא לשמור בחוץ.
מקומה של עוגת שוקולד הוא בחוץ ולא במקרר אלא אם מדובר על ימים חמים מאוד ואז עדיף במקרר.
מסביב לתמונה מומלץ להזליף קצפת ולעטר בסוכריות.
את הכי חשוב שכחתי לכתוב התמונה אכילה והילדים מתלהבים לאכול אותה.
המלצה על עוגה שמתאימה לשימוש עם תמונה אכילה: עוגת שוקולית גדולה ליום הולדת
כל מה שכתבתי נכתב מהניסיון האישי שלי ואחרי הרבה עוגות לימי הולדת.
המאמר יהיה באופן קבוע בקטגוריית “סדנאות” כך שיהיה קל למצוא אותו בכל עת שתירצו.

31569 צפיות 46 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

איך מכינים עוגה עם תמונה ליום ההולדת ?

240
תגובות

  הרשם  
עדכן
מורן

היי ניקי היקרה,
רציתי רק לדעת האם הבנתי נכון:
אני יכולה להכין את העוגה ולמרוח את הקרם עליה ערב לפני ורק שעתיים לפני ההגשה להניח את הדף סוכר על העוגה?
לחילופין, האם עדיף כבר שעתיים לפני ההגשה להכין את הקרם ולמרוח אותו על העוגה וישר לשים את הדף?
תודה רבה רבה!

אירנה

היי ניקי היקרה! אני מעריצה מושבעת שלך!!
לבתי אהובתי יש יומולדת שנה ביום שבת ואני רוצה להכין לה את העוגה הזו.
האם ניתן להכין את העוגה היום ולשמור במקרר עד שבת? ושמעתי שאם מורחים שוקולד מאחורי הדף סוכר זה כן יכול להחזיק יום שלם? האם שמעת על דבר כזה או שזו שטות מוחלטת?
בתודה מראש,

הילה

היי ניקי,
אוהבת מאוד את האתר ומכינה רק מתכונים שלך…
לבן שלי יש יום הולדת וקניתי נייר אכיל לעוגה… הוא מעוניין בעוגה שתהיה עם הרבה קצפת… מה את ממליצה? איזה ציפוי מתאים לנייר אכיל

ויקי

בבקשה עזרה…
מאיפה אפשר לקנות דף אכיל לעוגה באיזור ירושלים? משהו לבנים- ספיידרמן/ סופרמן/ סמי הכבאי וכדו’

מירב

היי ניקי
מה המתכון שמתאים לדף אכיל במידה 191*129 מ”מ?

נורית

ניקי,
קניתי דף אכיל ואני צריכה לשים על העוגה שאכין היום עבור יום הולדת שיתקיים מחר בצהרון של הבת שלי .
הבנתי שלא טוב לשים יום לפני.
אך אם אשים את הדף האכיל על העוגה ממחר בבוקר, זה ממש ייהרס אם זה יהיה על העוגה עד שעות הצהרים?
וגם לא הבנתי איך דף אכיל אמור להידבק לעוגה? במידה והיום אשים את הקרם ומחר בבוקר אשים את הדף האכיל..איך זה ידבק אחד לשני?
אשמח לתשובתך בהקדם

דניאלה

הי ניקי
אני רוצה להכין לבת שלי עוגת יומולדת לגן (30 ילדים) ולא עוגת שוקולד… חשבתי על עוגת מייפל או עוגת תפוזים.. שתי שאלות:
1. כיוון שיהיה עליה דף אכיל איזה קרם אפשר לעשות על עוגות מהסוג הזה (והאם חייב?)
2. בכמה צריך להכפיל כמויות כשעושים את התבנית הגדולה (כמו במתכון המצורף…)
תודה מראש….