סינרול – שבלולי שמרים חלומיים עם שוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סינרול - שבלולי שמרים חלומיים עם שוקולד

עוגת שמרים מושלמת, הבצק כאן נפלא הוא כל כך נוח לעבודה על בסיס שמן בלי חמאה בכלל והסינרול יצאו נהדר.
רכים, זהובים מלאים בשוקולד ממכרים שאי אפשר לעמוד בפניהם. נחטפים ישר מהתבנית. איך אפשר לעמוד בפני עוגת שמרים חמה ? סינרול פרווה מושלמים! אני כבר מרגישה איזו שבת טעימה עומדת להיות 🙂

45 שבלולים

מרכיבים:

550 ג’ קמח (חצי קילו + 5 כפות נוספות)
25 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
60 ג’ סוכר (רבע כוס)
כפית שטוחה מלח
ביצה
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
220 מ”ל מים פושרים (קצת פחות מכוס)
כפית תמצית וניל / סוכר וניל

ממרח שוקולד

להברשה:
ביצה
כפית דבש

סירופ:
3/4 כוס מים
80 ג’ סוכר (שליש כוס)

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לשמן קערה לשים את הבצק ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד כל חלק למלבן למרוח שוקולד ולגלגל לגליל.

3. להקפיא את הגליל ל 30 – 40 דקות (לא חובה) לחתוך את גליל לשבלולים בקוטר 5 – 6 מ”מ, לסדר אותם בתבנית עם נייר אפיה עם רווח בין אחד לשני, להתפיח בסביבות 20 דקות.

4. לטרוף ביצה ודבש ולהבריש את השבלולים. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 20 – 25 דקות.

5. להרתיח מים וסוכר במשך כמה דקות ולהבריש את השבלולים ביציאה מהתנור בנדיבות.

Dairy-Free Chocolate Spirals

לטרוף!

כדאי לדעת:
אפשר לחלק לשלושה חלקים את הבצק במקום לשניים, אפשר להקפיא את השבלולים.

35549 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סינרול שוקולד פרווהסינרול שוקולד פרווהסינרול שוקולד פרווה

סינרול שוקולד פרווהסינרול שוקולד פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

אורטל : “וואו ניקי! וואו! הכנתי את זה אחרי שחלמתי תמיד לעשות בצק שמרים, ראיתי את המתכון ואמרתי לעצמי שאני יכולה לנסות. יצא… אין מילים! כל כך הרבה אנשים שטעמו התענגו וביקשו את המתכון, אחרים ביקשו שאכין להם את זה היום שוב. בקיצור. תודה רבה לך! נזלל וחוסל מהר והיה תענוג בכל ביס, ובכל דקה של הכנה.”

רני : “ניקי תודה רבה יצא מדההייםםם וטעיים!!”

125
תגובות

  הרשם  
עדכן
ספיר

היי ניקי
כמה זמן הקפאת את הגלילים שבתמונות? הקפאתי ל40 דקות ולא יצא ככה אסטתי..

לוי

אפשר להכין מהבצק עוגת שמרים או חייב שבלולים כמו בתמונה?

בשמת

היי ניקי,
גיליתי את האתר שלך לפני מספר חודשים ומאז נהייתי שם דבר במשפחה – תודה! 🙂
אני ממירה את המתכונים ל-100% קמח מלא ויוצא נהדר (למשל את סינרול הקנמון), אבל הבצק שהכנתי מעולם לא תפח כמו שלך.
שתי שאלות:
1. האם כמות השמרים משתנה כאשר מדובר ב-100% קמח מלא?
2. האם זה קשור לעובדה שאת כל הבצקים אני מכינה באופן ידני?
תודה רבה על המתכונים והמענה הסבלני תמיד 🙂

אורית חלמי

היי ניקי אפשר לוותר על ההברשה עם דבש ? יש משהו אחר שאפשר לשים יחד עם הביצה ?

קרן

הי ניקי לכמה זמן הם נשמרים ללא הקפאה? ואיך הכי כדאי להפשיר/לחמם אם שומרים בהקפאה? תודה רבה על מתכונים נהדרים

רותם

הי ניקי. את השבלולים ניתן להקפיא אחרי אפיה? לפני?

מילי חן

שלום
אם אני רוצה למלא זאת בקינמון? מה לשים?
תודה

1 7 8 9