עוגה פרווה לשבת
איזה מתכון נהדר אני כל הזמן משנה את הטעם לפי מה שמתחשק לי באותו רגע, עוגת לימון או אולי עוגת תפוזים ? בגלל האפשרויות זאת העוגה הכי קלאסית לשבת תחליטו איזה טעם מתאים לכם תפנו מספר דקות ותכניסו לתנור.
עוד אפשרות נכון שהכנתי את העוגה במיקסר אבל אין בעיה להכין אותה עם מטרפה קערה אחת בלי ללכלך יותר מידי כלים, טוב הלכתי להכין קפה יש עוגה בדרך…
תבנית 22 – 24
מרכיבים:
3 ביצים L
180 ג' סוכר (כוס פחות כף)
כוס ספרייט / מיץ תפוזים / ריץ / צימחית
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
קורט מלח
כפית גרידת לימון (לא חובה משתלב עם הספרייט)
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות א. אפיה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן את בתבנית.
2. לשים במיקסר את הביצים והסוכר ולהקציף במהירות בינונית כדקה, אפשר לוותר על המיקסר ולהשתמש במטרפה.
3. להנמיך את המהירות להוסיף את הספרייט, שמן, גרידת לימון ולסיים עם הקמח והא. אפייה להקציף במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
4. להעביר את התערובת לתבנית מעט לנער לאפות כ 45 דקות מומלץ לבדוק עם קיסם במרכז שיוצא נקי.