


עוגת שוקולד ומוס קוקוס אפויה
עוגת מוס אבל אפויה יש דבר כזה ? אני אוהבת עוגות שטעם השוקולד מורגש בכל ביס ומעל יש מוס קוקוס אבל אפוי, נשמע מעניין נכון ? שכבת שוקולד עסיסית למטה מעל מגיעה שכבת קוקוס רכה וזהובה.
23X24
מרכיבים:
150 ג’ שוקולד מריר
100 ג’ חמאה
200 ג’ סוכר (כוס)
2 ביצים
כפית תמצית וניל
70 ג’ קמח (חצי כוס)
שכבת הקוקוס:
3 ביצים מופרדות
3/4 כוס קוקוס
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
הכנות:
1. להמיס שוקולד וחמאה לבלילה אחידה להוסיף סוכר ואת שאר המצרכים לערבב לבלילה אחידה.
2. לאפות את הבראוניז בחום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות.
3. להקציף חלבונים סוכר ותמצית וניל לקצף יציב, לקפל את החלמונים אל הקצף ולהוסיף את הקוקוס בתנועות קיפול.
4. למרוח את קצף החלבונים מעל שכבת הבראוניז ולאפות עוד כמה דקות , הקצף מקבל צבע זהוב יפה.
5. לקרר כשעתיים.
21829 צפיות 4 צפיות היום
היי ניקי, אפשר להפוך לפרווה עם מרגרינה (או שמן)?
והאם כוס סוכר זה לאחר שהיו מספר תגובות שהעוגה מתוקה מדי או שכך במקור? (שאדע אם כדאי להפחית מעט).
תודה רבה
האם להגיש קר?אפיתי אתמול בלילה והאורחים יגיעו היום בערב האם להכניס למקרר עד אז או להשאיר בחוץ?
ניקיל’ה סעיף 3 צריך להיות לפני 2.
ניקי,אם אני מכפילה כמויות זמן האפיה ישתנה?
לאיזה תבנית זה יתאים?
תודה רבה! רותי
היי אפשר במקום קמח לשים שקדים מולבנים גרוסים?
איזה טעים!
ממש קל להכנה
עשיתי הכל לפי המתכון ויצא מעולה אמנם טיפה מתוק מדי לטעמי. אפיתי את שכבת הביצים כ20 דקות – תוודאו עם שיפוד שזה לא נוזלי ותוציאו כשיש למעלה את הקרום שבתמונה. תודה ניקי על מתכונים יצירתיים!!