עוגת שוקולד ומוס קוקוס אפויה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שוקולד ומוס קוקוס אפויה

עוגת שוקולד ומוס קוקוס אפויה

עוגת מוס אבל אפויה יש דבר כזה ? אני אוהבת עוגות שטעם השוקולד מורגש בכל ביס ומעל יש מוס קוקוס אבל אפוי, נשמע מעניין נכון ? שכבת שוקולד עסיסית למטה מעל מגיעה שכבת קוקוס רכה וזהובה.

23X24

מרכיבים:

150 ג’ שוקולד מריר
100 ג’ חמאה
200 ג’ סוכר (כוס)
2 ביצים
כפית תמצית וניל
70 ג’ קמח (חצי כוס)

שכבת הקוקוס:
3 ביצים מופרדות
3/4 כוס קוקוס
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל

הכנות:

1. להמיס שוקולד וחמאה לבלילה אחידה להוסיף סוכר ואת שאר המצרכים לערבב לבלילה אחידה.

2. לאפות את הבראוניז בחום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות.

3. להקציף חלבונים סוכר ותמצית וניל לקצף יציב, לקפל את החלמונים אל הקצף ולהוסיף את הקוקוס בתנועות קיפול.

4. למרוח את קצף החלבונים מעל שכבת הבראוניז ולאפות עוד כמה דקות , הקצף מקבל צבע זהוב יפה.

5. לקרר כשעתיים.

13655 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שוקולד ומוס קוקוס אפויה

עוגת שוקולד ומוס קוקוס אפויה

195
תגובות

  הרשם  
עדכן
חני :)

היי ניקי, טיפה דחוף. עשיתי עכשיו את העוגה והקצף מלמעלה קיבל צבע כמו בתמונה שלך, אבל הוא לא ממש יציב..ככה זה צריך להיות? או שזה מתקשה כשזה מתקרר? אם זה לא טוב להכניס להמשך אפייה?

לירז

הי ניקי.
אני באמצע העוגה ורציתי להבין משהו- את הקצף עם הקוקוס מניחים על תחתית השוקולד האפויה כשהיא חמה או שצריך לחכות שהיא תתקרר?

מיכל

היי ניקי
אני צריכה להכין קינוח פרווה לאירוע משפחתי. מחפשת משהו לא מסובך . מתלבטת בין עוגה שווה שאחתוך מראש כמובן להגשה יפה לבין קינוח אישי (אבל אז אני מסתבכת עם הכמות כי יהיו בערך 60 איש…) וגם מבחינת קירור והקפאה לא רוצה להסתבך….. בקיצור הסתבכתי בכל מקרה:-)
יש מתכון או מספר מתכונים שאת ממליצה לאור כל המגבלות/אילוצים הנ”ל?
אני עדיין רוצה משהו שווה!
תודה
מיכל

רחל

צריכים לחכות עד שתתקרר ואז לקרר?

רחל

הגודל של התבנית שאמרת זה גודל רגיל של תבנית עוגה?
כי אם לא כנראה שאני צריכה לעשות את זה ביותר קטן….

רחל

לא אמור להיות בתחתית החומה משהו שיתפיח,יצא לי כמות ממש קטנה של בלילה?

דיקלה

הי ניקי. עם איזה כוס מדידה להשתמש ?