עוגת אגסים בחושה
אני אוהבת עוגות בחושות, אין מיקסר בלי כלים מיותרים לערבב ולהכניס לתנור. 10 דקות על השעון והעוגה נכנסת לתנור. 45 דקות ויש עוגה חמה על השולחן. עוגה ביתית שמכינים מכל הלב ואיזו תוצאה נהדרת, עוגה מושלמת קלה וטעימה.
תבנית עגולה קוטר 24
מרכיבים:
3 ביצים גדולות
200 ג' סוכר (כוס)
3 – 4 אגסים גדולים
2 כפות דבש
60 ג' כוס סוכר (רבע כוס)
60 מ"ל מים (רבע כוס)
180 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
60 מ"ל תירוש / יין אדום
כפית קינמון שטוחה
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחתוך את האגסים לקוביות קטנות אין צורך לקלף, לשים בסיר קטן / מחבת מים סוכר ודבש לבשל כשתי דקות מידי פעם לערב, להוסיף את קוביות האגסים לבשל 5 דקות האגסים מתרככים ולהוריד מהאש.
3. להעביר לקערה את האגסים כולל הנוזלים להמתין שתי דקות ולהוסיף את הביצים, סוכר, שמן, יין אדום, קינמון, קמח וא. אפייה. ולערבב לעיסה אחידה.
4. לשמן תבנית להעביר את העיסה לשטח באופן שווה להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף האגסים בתפוחים, אפשר להקפיא.
גולשים מכינים וממליצים:
מיטל : "הכנתי בתור מאפינס לסעודת טו בשבט.
ליד כוס תה חם, יצא מושלם!"
גילי : עוגה מעולה! קלה להכנה וטעימה ממש. תודה רבה ניקי!
שבלול : וואוו ניקי זה יצא מושלם… ואני חשבתי שאין עוגה טעימה יותר מעוגת התפוחים הבחושה… תודה רבה, איזה כיף שיש אותך 🙂
ליאור : "תודה ניקי! כרגיל.. אין עלייך! חיפשתי איך לפתור בקלות ערימת אגסים שעומדת להתקלקל וגיליתי עוגה מופלאה ונהדרת!!!!!
תודה!!"