שטרודל תפוחים מבצק פילו
יש מתכונים שאומרים לי לעשות ואני מכינה, אמא שלי נתנה לי את המתכון הנפלא הזה והיא כל כך התלהבה ממנו שהייתי חייבת להכין אותו. אין דברים כאלה זה טעים ברמות, יאמי!
3 רולדות
מרכיבים:
חבילת בצק פילו
5 תפוחים גדולים קלופים
1/3 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סוכר חום
כף קינמון
אגוז מוסקט
חצי כוס פירורי לחם
סוכר לפיזור על הפילו
ספרי שמן
הכנות:
2. להוציא את הנוזלים שהצטברו ולהוסיף את פירורי הלחם.
3. לפרוס עלה אחד של פילו, לשמן היטב (ספריי) או להבריש בנדיבות בחמאה מומסת לפזר סוכר בנדיבות להניח עוד עלה לשמן היטב ולפזר סוכר, להמשיך באותה פעולה עד שיש 4 עלים, על העלה העליון להניח שליש ממילוי התפוחים, להשאיר שוליים ריקים, לקפל מהצדדים ואז לגלגל את הבצק לרולדה כשהצד הפתוח כלפי מטה. לשמן טוב מכל הכיוונים, לחרוץ חריצים ולפזר סוכר חום.
4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או עד שמזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
אסתר : "שטרודל מעולה. תודה ניקי על עוד אחד מהמתכונים הנהדרים שלך."
אופירה : "וואו ניקי!!! פשוט וואוו, מושלם!!
טעים בטירוף! תודה רבה!"