


שטרודל תפוחים מבצק פילו
יש מתכונים שאומרים לי לעשות ואני מכינה, אמא שלי נתנה לי את המתכון הנפלא הזה והיא כל כך התלהבה ממנו שהייתי חייבת להכין אותו. אין דברים כאלה זה טעים ברמות, יאמי!
3 רולדות
מרכיבים:
חבילת בצק פילו
5 תפוחים גדולים קלופים
1/3 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סוכר חום
כף קינמון
אגוז מוסקט
חצי כוס פירורי לחם
סוכר לפיזור על הפילו
ספרי שמן
הכנות:
2. להוציא את הנוזלים שהצטברו ולהוסיף את פירורי הלחם.
3. לפרוס עלה אחד של פילו, לשמן היטב (ספריי) או להבריש בנדיבות בחמאה מומסת לפזר סוכר בנדיבות להניח עוד עלה לשמן היטב ולפזר סוכר, להמשיך באותה פעולה עד שיש 4 עלים, על העלה העליון להניח שליש ממילוי התפוחים, להשאיר שוליים ריקים, לקפל מהצדדים ואז לגלגל את הבצק לרולדה כשהצד הפתוח כלפי מטה. לשמן טוב מכל הכיוונים, לחרוץ חריצים ולפזר סוכר חום.
4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או עד שמזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
אסתר : “שטרודל מעולה. תודה ניקי על עוד אחד מהמתכונים הנהדרים שלך.”
אופירה : “וואו ניקי!!! פשוט וואוו, מושלם!!
טעים בטירוף! תודה רבה!”
מתאים להשתמש עם עלי פילו למילוי בשר טחון? סוג של בורקסים..
היי ניקי!
לאן מכניסים את הפרורי לחם לא רואה שרשום.
היי ניקי אני מכינה עכשיו את השטרודל זה ישאר לי קריספי עד מחר מחרותיים?
איך לשמור אותו?
תמיד חשבתי ששטרודל תפוחים זה של מבוגרים. היום נוכחתי שזה שייך גם לצעירים. אין מילים לתאר…. פינוק בכל ביס.טעים ברמות. וקל מאוד מאוד להכין. הכנתי למארחים- מקווה שיישאר להם משו….
היי ניקי אפשר להכין בבוקר ולחמם בערב?כמה מעלות וזמן יידרשו לחימום? בין לבין לשמור בקירור?
שתהייה שנה טובה!
הי אמרת לשים על עלה אחד מה עים ה3הנותרים האים לגלגל יחד את ה4או אחד אחד לשים מלית ולגלגל?
היי ניקי תודה רבה על המתכונים המהממים הכל יוצא פצץ אשמח לדעת אם אפשר להכין את השטרודל ולהקפיא אותו תודה