שטרודל תפוחים מבצק פילו

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שטרודל תפוחים מבצק פילו

שטרודל תפוחים מבצק פילו

יש מתכונים שאומרים לי לעשות ואני מכינה, אמא שלי נתנה לי את המתכון הנפלא הזה והיא כל כך התלהבה ממנו שהייתי חייבת להכין אותו. אין דברים כאלה זה טעים ברמות, יאמי!

3 רולדות

מרכיבים:

חבילת בצק פילו
5 תפוחים גדולים קלופים
1/3 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סוכר חום
כף קינמון
אגוז מוסקט
חצי כוס פירורי לחם
סוכר לפיזור על הפילו

ספרי שמן

הכנות:

1. לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולשים בקערה, להוסיף את הלימון, סוכר חום, קינמון, אגוז מוסקט, לערבב ולהשאיר בצד לחצי שעה.

2. להוציא את הנוזלים שהצטברו ולהוסיף את פירורי הלחם.

3. לפרוס עלה אחד של פילו, לשמן היטב (ספריי) או להבריש בנדיבות בחמאה מומסת לפזר סוכר בנדיבות להניח עוד עלה לשמן היטב ולפזר סוכר, להמשיך באותה פעולה עד שיש 4 עלים, על העלה העליון להניח שליש ממילוי התפוחים, להשאיר שוליים ריקים, לקפל מהצדדים ואז לגלגל את הבצק לרולדה כשהצד הפתוח כלפי מטה. לשמן טוב מכל הכיוונים, לחרוץ חריצים ולפזר סוכר חום.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

37522 צפיות 27 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

שטרודל תפוחים מבצק פילו

גולשים מכינים וממליצים:

אסתר : “שטרודל מעולה. תודה ניקי על עוד אחד מהמתכונים הנהדרים שלך.”

אופירה : “וואו ניקי!!! פשוט וואוו, מושלם!!
טעים בטירוף! תודה רבה!”

208
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרית

היי ניקי, את התפוחים לחתוך ללא הקליפה נכון??
ועוד שאלה… המתכון הזה מצריך חבילה שלמה של בצק פילו?? (אין לי ניסיון עם הבצק הזה).

יורם פירשט

ממליץ מאוד על טוויסט שישדרג את השטרודל למימדי על… את הנוזלים של תפוחי העץ החתוכים המושרים בקינמון וכו… לא לשפוך!.. לפני הכנסת התבנית לתנור מרחו עם מברשת את הנוזלים על 3 הרולדות… ותקבלו טעם שמיימי ועילאי… כל הזכויות שמורות!

דיקלה

היי ניקי אהובה,
יש אפשרות להחליף סוכר חום ללבן? עבור משהי שאסור לה סוכר חום,
חג שמח יקירה

אפרת

היי ניקי.
האם יש אפשרות להכין את השטרודל עם קונפיטורת תפוחי עץ וקינמון קנויה?

אלירן

טעים ברמות שפשוט קשה להתאפק לא לפרק.

רחלי

וואו ניקי
פשוט שלמות!!
כל ביס תענוגגג
הפריכות המתוקה של הבצק עם ברכות והחמצמצות של התפוחים… עונג שבת מושלם.
תודה לך על זה

אביטל

אם אני מכינה עם בצק פילאס הכמות הזו מתאימה לכל הבצק או שצריך לחלק את הבצק לשניים ואז להכפיל את הכמות של התפוחים ושאר המרכיבים ?