שטרודל תפוחים מבצק פילו

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שטרודל תפוחים מבצק פילו

שטרודל תפוחים מבצק פילו

יש מתכונים שאומרים לי לעשות ואני מכינה, אמא שלי נתנה לי את המתכון הנפלא הזה והיא כל כך התלהבה ממנו שהייתי חייבת להכין אותו. אין דברים כאלה זה טעים ברמות, יאמי!

3 רולדות

מרכיבים:

חבילת בצק פילו
5 תפוחים גדולים קלופים
1/3 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סוכר חום
כף קינמון
אגוז מוסקט
חצי כוס פירורי לחם
סוכר לפיזור על הפילו

ספרי שמן

הכנות:

1. לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות ולשים בקערה, להוסיף את הלימון, סוכר חום, קינמון, אגוז מוסקט, לערבב ולהשאיר בצד לחצי שעה.

2. להוציא את הנוזלים שהצטברו ולהוסיף את פירורי הלחם.

3. לפרוס עלה אחד של פילו, לשמן היטב (ספריי) או להבריש בנדיבות בחמאה מומסת לפזר סוכר בנדיבות להניח עוד עלה לשמן היטב ולפזר סוכר, להמשיך באותה פעולה עד שיש 4 עלים, על העלה העליון להניח שליש ממילוי התפוחים, להשאיר שוליים ריקים, לקפל מהצדדים ואז לגלגל את הבצק לרולדה כשהצד הפתוח כלפי מטה. לשמן טוב מכל הכיוונים, לחרוץ חריצים ולפזר סוכר חום.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

56703 צפיות 40 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

שטרודל תפוחים מבצק פילו

גולשים מכינים וממליצים:

אסתר : “שטרודל מעולה. תודה ניקי על עוד אחד מהמתכונים הנהדרים שלך.”

אופירה : “וואו ניקי!!! פשוט וואוו, מושלם!!
טעים בטירוף! תודה רבה!”

226
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעמה

נדנוד אחרון בנוגע לשטרודל: אפשר לאפות מראש חצי מהזמן ולפני ההגשה להוסיף את הזמן הנותר כדי שייצא חם? או שעדיף לאפות רגיל ולחמם מעט לפני ההגשה?

שירה

היי ניקי,
הפשרתי דפי פילו לפני שבוע ביום שישי- הם נמצאים במקרר מאז- לא היה לי זמן להתעסק עם זה.. יש מה לעשות איתם? או שהם מקולקלים??
תודה!!

נעמה

ניקי היי, שתי שאלות:
האם החלפת הצימוקים בחמוציות מיובשות יכול גם להתאים?
את מילוי התפוחים את מבשלת ואני יודעת שבוורסיות אחרות מאדים אותה במחבת. מה ההבדל בטעם של תערובת מבושלת לכזו שמאודה ובתוצאה הסופית עד כמה היא מורגשת? עניין קיצור הזמן בבישול ברור לי…
תודה!

zirzir

שבת שלום

ניסיתי עכשיו עם בצק עלים , נראה אייך יצא?

שני

היי ניקי,
אם אני מכינה את הרולדות מראש ולא אופה אותן ישר.
מה אני אמורה לעשות?
אני יכולה להקפיא אותן? במידה וכן, ברגע שאני מחליטה לאפות, אני צריכה
להפשיר לפני שאני מכניסה אותן לתנור?

תודה מראש,
שני 🙂

אילי

ניקי יקרה, את הפתרון לכל האמהות העייפות, העסוקות , הקרייריסטיות… אבל שחשוב להן שיהיה תמיד אוכל טעים ובריא למשפחה! שאלה לגבי השטרודל- האם ניתן להוסיף צימוקים או אגוזי מלך? תודה!

לילו

הי ניקי תודה רבה אני מכינה המון!
שאלה שלא קשורה למתכון עצמו: האם יש לך ניסיון עם בצק פילו ששהה במקרר? הכנסתי אותו לפני חמישה ימים למקרר במקום למקפיא בטעות.
סגור ומנוילן כמו שהגיע מהסופר…
אני רוצה להכין את השטרודל היום. מה את אומרת? הפילו אבוד? לקנות חדש?

1 6 7 8 9 10 16