קראנץ ביס
מה יהיה עם השמרים האלה ? איך אפשר לעמוד בפני עוגת שמרים חמה עם שוקולד, מריחים את ריח הקינמון באוויר ? זה פשוט ממכר! הפעם ביסוני קראנץ כאלה שבשני ביסים אפשר לחסל אותם קטנים קטנים אבל כאלה טעימים, הלכתי לקחת עוד אחד…
מרכיבים:
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
כף שמרים יבשים
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
2 כפות אבקת אינסטנט וניל
כוס חלב חמים
2 חלמונים
125 ג' חמאה רכה
סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
מילוי:
צנצנת נוטלה קטנה
שערות חלבה
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב, חלמונים וחמאה בהדרגה, לעבד לבצק חלק וגמיש.
2. לשמן קערה ולהניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח.
3. לחלק את הבצק ל 8 – 9 חלקים כל חלק לרדד למלבן קטן, למרוח מה שרוצים ולגלגל גליל לחצות כל גליל באמצע וללפף אחד על השני.
3. להתפיח בסביבות 20 דקות במקום חמים . לחמם תנור ל 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 15 דקות או עד שהם מזהיבים.
4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות, כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש בנדיבות.