עוגת תפוחים קלה ועסיסית
העוגת תפוחים הכי טובה שיש! אחד המתכונים הכי קלים שיש לעוגת תפוחים והתוצאה מופלאה. בלי כלים מיותרים, ללא הקצפות לערבב עם כף ולהכניס לתנור לא תאמינו כמה שהעוגה הזאת טובה. כמה שהיא פשוטה היא יוצאת פשוט נהדר. תתכוננו להתמכר לעוגת תפוחים מושלמת!
אינגליש קייק / קוגלהוף
מרכיבים:
2 ביצים גדולות
2 תפוחים גדולים
2 כפות סוכר חום
כפית קינמון
140 ג` קמח תופח (כוס)
150 ג` סוכר (שלושת רבעי כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
קורט מלח
הכנות:
1.לקלף את התפוחים לחתוך לקוביות לערבב עם הסוכר הלבן הקינמון ולהשאיר בצד.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לטרוף את הביצים והסוכר חום עם מזלג, להוסיף את שאר המצרכים כולל התפוחים, לערבב טוב את העיסה היא יוצאת סמיכה.
*4. להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה, להכניס לתנור ולאפות כ 40 דקות, העוגה מתייצבת ומזהיבה.
כדאי לדעת ש…
בימים חמים מומלץ לשמור את העוגה במקרר, ניתן להקפיא, אפשר להכין יום יומיים מראש.
העוגה טעימה מאוד ואני לא סתם אומרת, זאת אחת מעוגות התפוחים הכי טובות שהכנתי.
גולשים מכינים וממליצים:
מי שטבעוני יכול להחליף את 2 הביצים בחצי כוס רסק תפוחים + רבע כפית אבקת אפיה, לא מרגישים בהבדל. את מוזמנת להוסיף את זה למתכון אם תרצי.
מור : ניקי תבורכי… לפני השבת לא ידעתי איזו עוגה להכין ולא היה לי זמן להסתכל במחשב אז לא הכנתי… היום בצהריים כבר דיפדפתי באתר ואיך שיצאה שבת החלטתי שאני מכינה את זו (בגרסה הכפולה) והיא פשוט תענוג.. עכשיו תהיה עוגה טעימה לכבוד השבוע החדש… בטח בעלך מאושר 🙂
תודה לך ושבוע נפלא (לפחות כמו המתכונים שלך:)
יעל 2709 : הי ניקי, עוגה נהדרת, הכנתי עם קמח תמי, נטול גלוטן ובמקום תפוחים שמתי אגסים. יצא נפלא, עוגה עסיסית וטעימה, קשה להפסיק לאכול אותה! גמר חתימה טובה יעל
מיכל : יצאה נהדר! וכל הבית התמלא ריח נפלא 🙂
שרון :"וואוו!!
טעימה בטירוף… וכ"כ קלה..
תודה ♡"
רויטל : "עוגה מצויינת מעט מצרכים אך הרבה הנאה
את נפלאה יש לך מתכונים לכל כיס
תענוג להיות איתך
גל : "עוגה מצויינת וסופר קלה"