מאפינס תותים
טעימים ביותר! שילוב טעמים של מאפינס ריבה ותותים והכל יחד במאפינס אחד. קינוח מתוק טעים לשבת שווה ביותר, תנצלו את עונת התותים זה פשוט יוצא נהדר.
9 מאפינס גדולים
מרכיבים:
3 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
3/4 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
שמנת חמוצה
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
5 תותים גדולים
כפית סוכר
ריבת תות
הכנות:
1. לחתוך את התותים לקוביות קטנות לפזר סוכר ולהמתין כשעה.
2. לטרוף ביצים סוכר ושמן להוסיף שמנת וניל ובסוף את הקמח.
3. לשים כף גדושה בשקע לפזר תותים לשים מעט ריבה מעט ולמלא את השקע עד 3/4 גובה.
4. לאפות כ 20 – 25 דקות בחום בינוני 180 מעלות.
שאלות ותשובות:
איך הופכים לפרווה ? להחליף את השמנת בריץ
אין לי קמח תופח – 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות א. אפייה
אין לי אבקת אפייה – הולכים לקנות…
אפשר להקפיא ? כן
ממתי אפשר להקפיא תותים ? במתכון הזה זה בסדר.
מה הגודל של השמנת ? 200 מ"ל גביע
אין לי תותים – אפשר בלי אבל כל העניין כאן זה התותים…
איפה שומרים ? אם מזג האוויר נעים אז בתוך קופסא, אם חם עדיף מקרר.
אפשר להכין היום ולהקפיא עד שבת ? כן
צריך מיקסר ? לא
אני אף פעם לא מבינה את המושג "לטרוף" – כמו שמכינים חביתה טורפים עם מזלג אז אותו דבר רק עם הסוכר.
אפשר חמאה ? כן להמיס 150 ג' חמאה
כמובן לא שכחתי את השאלה הרגילה לגבי תבנית אחת, מאפינס יותר מתאים.
לא להאמין השאלות תשובות יותר ארוכות מהמתכון עצמו…