עוגת תפוחים מעולה
עוגת תפוחים מעולה, את העוגה הנהדרת הזאת אכלתי אצל אמא שלי, מיד ביקשתי ממנה את המתכון ברגע שהגענו הבייתה הכנתי את העוגה לא יכולתי להתאפק.
גודל תבנית: 26"
מרכיבים:
130 ג` חמאה
280 ג` קמח (2 כוסות)
50 ג` סוכר (רבע כוס)
3 חלמונים
2 כפות מים קרים
מילוי התפוחים:
6 תפוחים קלופים ופרוסים דק.
100 ג` סוכר (חצי כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)
כפית קינמון
סירופ מייפל
שכבת הקצף:
3 חלבונים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק ולשטח בתבנית.
2. לבשל תפוחים, מים, סוכר וקינמון 10 – 15 דקות ולסנן היטב.
3. לסדר את פרוסות התפוחים על הבצק, מעל לזרזף סירופ מייפל.
4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 20 דקות. לזרזף שוב סירופ מייפל.
5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולהזליף / למרוח על שכבת התפוחים. להחזיר לתנור ולאפות עד שהקצף מזהיב.