עוגת תפוחים הפוכה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה. דמיינו לעצמכם תפוחים רכים בטעם עדין של מייפל וקינמון, בצק פריך רך ונימוח. עוגת תפוחים ביתית שמפיצה ריח נפלא כשהיא בתנור.
עוגת תפוחים הפוכה, אני אוהבת להגיש אותה עם כדור גלידה ליד, העוגה חמימה הגלידה קרה, משחק טעמים נפלא בכל ביס. אני מתה על העוגות הביתיות האלה.
אף אחד לא ישכנע אותי שעוגה קנויה בכלל מתקרבת לעוגה שמכינים בבית ולכל אלה שקונים עוגות במקום לעשות בבית אני ממליצה תנסו פעם אחת לא תחזרו לקנות אף פעם אי אפשר לעמוד מול עוגה שהוכנה בבית  יאללה לכו תפיצו קצת ריחות של שבת.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג` חמאה
200 ג` סוכר (כוס)
ביצה
חלמון
300 ג` קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
כף מייפל

4 תפוחים קלופים ופרוסים דק

סירופ:
100 ג` סוכר (חצי כוס)
חצי כוס מים
כף סירופ מייפל
כפית קינמון

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ולצנן חצי שעה במקרר.

2. לבשל את מצרכי הסירופ, להוסיף את פרוסות התפוחים, לבשל כ 2 – 3 דקות, להוציא ולסנן.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה, לסדר את פרוסות התפוחים חופפות אחת לשניה. לשטח את הבצק לעלה בגודל התבנית, להניח את הבצק על פרוסות התפוחים ולהדק בעדינות.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או עד שמזהיב, לצנן.

5. להפוך בזהירות על צלחת הגשה, להוריד את נייר האפייה. בתוספת כדור גלידה ליד זה מושלם!

32147 צפיות 43 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ת : “הייתי חייבת לחזור לעדכן.. העוגה מדהימה! לדעתי העוגה תפוחים הכי טובה שאכלתי.”

גלית : “אומנם עדיין לא טעמתי אבל הריח משגע! בטוחה שהיא גם טעימה כמו הריח 😉
המתכון קליל ומהיר, תודה רבה!”

אלינורי : “ניקי הכנתי את זה אתמול לסבא שלי והוא פשוט טרף הכל!
העוגה טעימה בטירוף.. תודה רבה לך:)”

מורן : “עדכון: העוגה הוכנה ונטרפה במהירות על ידי כל החבר’ה בעבודה! קיבלתי שפע מחמאות עליה והפניתי את כל המחמאות אלייך, מאחר ואני בדר”כ ממש גרועה באפייה! ישר כח :)”

133
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירב

היי ניקי. שנה טובה
אני אופה הרבה. אפיתי את העוגה היום ותגובתה של ביתי היתה שזו העוגה הטעימה ביותר מכולללללללל העוגות שהכנתי…כולל השוקולדיות.

תודה!

רחל

ניקי שלום, האם אפשר לעשות את עוגת התפוחים ההפוכה פרווה, האם במקום חמאה ניתן לשים קרם קוקוס ?

ניץ

נשמע מתכון מעולה
אם מכינים יומיים מראש עדיף לשמור בקרור או הקפאה
ומתי להפוך את העוגה?
אחרי הכפייה או לפני ההגשה?
תודה וחג שמח

שרון

מה גודל התבנית

רחלי

ניקי,
עוד שאלה…
ראיתי באחת התגובות שהבצק התפורר כי החמאה לא היתה קרה.
אם אני עובדת עם מרגרינה היא צריכה להיות בטמפ’ חדר או קרה מהמקרר?

שוש

למה נועד הסירופ ? לטעם תפוחי עץ ? לשפוך את מה שנשאר לאחר התרככות התפוחים ?אני רוצה להכין אותה לראש השנה תודה

1 6 7 8