עוגת תפוחים הפוכה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה. דמיינו לעצמכם תפוחים רכים בטעם עדין של מייפל וקינמון, בצק פריך רך ונימוח. עוגת תפוחים ביתית שמפיצה ריח נפלא כשהיא בתנור.
עוגת תפוחים הפוכה, אני אוהבת להגיש אותה עם כדור גלידה ליד, העוגה חמימה הגלידה קרה, משחק טעמים נפלא בכל ביס. אני מתה על העוגות הביתיות האלה.
אף אחד לא ישכנע אותי שעוגה קנויה בכלל מתקרבת לעוגה שמכינים בבית ולכל אלה שקונים עוגות במקום לעשות בבית אני ממליצה תנסו פעם אחת לא תחזרו לקנות אף פעם אי אפשר לעמוד מול עוגה שהוכנה בבית  יאללה לכו תפיצו קצת ריחות של שבת.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג` חמאה
200 ג` סוכר (כוס)
ביצה
חלמון
300 ג` קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
כף מייפל

4 תפוחים קלופים ופרוסים דק

סירופ:
100 ג` סוכר (חצי כוס)
חצי כוס מים
כף סירופ מייפל
כפית קינמון


הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ולצנן חצי שעה במקרר.

2. לבשל את מצרכי הסירופ, להוסיף את פרוסות התפוחים, לבשל כ 2 – 3 דקות, להוציא ולסנן.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה, לסדר את פרוסות התפוחים חופפות אחת לשניה. לשטח את הבצק לעלה בגודל התבנית, להניח את הבצק על פרוסות התפוחים ולהדק בעדינות.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או עד שמזהיב, לצנן.

5. להפוך בזהירות על צלחת הגשה, להוריד את נייר האפייה. בתוספת כדור גלידה ליד זה מושלם!

13991 צפיות 48 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ת : “הייתי חייבת לחזור לעדכן.. העוגה מדהימה! לדעתי העוגה תפוחים הכי טובה שאכלתי.”

גלית : “אומנם עדיין לא טעמתי אבל הריח משגע! בטוחה שהיא גם טעימה כמו הריח 😉
המתכון קליל ומהיר, תודה רבה!”

אלינורי : “ניקי הכנתי את זה אתמול לסבא שלי והוא פשוט טרף הכל!
העוגה טעימה בטירוף.. תודה רבה לך:)”

מורן : “עדכון: העוגה הוכנה ונטרפה במהירות על ידי כל החבר’ה בעבודה! קיבלתי שפע מחמאות עליה והפניתי את כל המחמאות אלייך, מאחר ואני בדר”כ ממש גרועה באפייה! ישר כח :)”


97
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיטל

אפשרי להשתמש בקמח רגיל?

מיטל

אפשר להשתמש בקמח רגיל?

איילת

היי ניקי
אז ככה… פעם ראשונה שאני מכינה עוגה עם חמאה.
הייתי בטוחה שהיא לא תצא לי טוב. אבל הפתעתי את עצמי.
יצאה מעולה וחוסלה בחג.
תודה לך על מתכונים מדהימים.

טלי

הי ניקי,
האם אפשר להקפיא?
או כמה ימים אפשר להכין מראש?

אירית

הי ניקי, אפשר לשים שמן במקום חמאה?
והאם אפשר להחליף בקמח רגיל עם אבקת אפיה?

מוטי

עוגה מסוכנת מאד. דפקתי רבע ממנה לבד ועוד היד נטויה. כל כך טעים וכל כך קל שזה מביך.

1 4 5 6