עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגה של פעם שהסבתות היו מכינות, אני אוהבת מתכונים של פעם בצק פריך מעל שכבת תפוחים ומעל שכבת קצף רכה טעימה ביותר יש כאן שלוש שכבות שכל אחת נותנת את הטעם שלה. ריח נפלא של תפוחים כשהעוגה נאפית בתנור, הקצף מקבל צבע זהוב. עוגה קלאסית קלה וטעימה.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

הבסיס:
100 ג’ חמאה
140 ג` קמח (כוס)
80 ג’ סוכר (שליש כוס)
כף מי ברז

שכבת התפוחים:
4 תפוחי עץ גדולים
2 כפות יפות סילאן
50 ג’ חמאה

שכבת הקצף:
3 חלבונים
60 ג` סוכר (3 כפות)

הכנות:

1. לקלף את התפוחים ולפרוס דק. לחמם מחבת להוסיף את החמאה והסילאן, להוסיף את התפוחים לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב, התפוחים אמורים להיות רכים, להוציא לנייר סופג ולהשאיר כשעה שהנייר יספוג את הנוזלים.

2. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם הקמח, סוכר והמים, להשתמש בוו המגל להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עד שנוצרים גושי בצק גסים, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לשמן תבנית לרדד את הבצק לעלה ולהניח בתוך התבנית, להדק עם האצבעות שיכסה את כל קוטר התבנית.

5. לאפות את הבצק כ 20 דקות הוא קצת מזהיב, לקרר.

6. לסדר את פרוסות התפוחים על הבצק בצורת רעפים, לשים במיקסר את החלבונים להפעיל על מהירות בינונית תוך כדי להוסיף את הסוכר ולהקציף במהירות גבוהה עד שיש קצף יציב.

7. למלא שקית זילוף ולהזליף על שכבת התפוחים.

*8. לחמם תנור ל 180 מעלות, להכניס את העוגה לתנור בחלק העליון, לאפות כשלוש דקות הקצף מזהיב יפה. 

7983 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

גולשים מכינים וממליצים:

מאיה :  יצא טעים מאוד. חג שמח.

תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

שלום ניקי
האם העוגה טובה לאחר הקפאה?

דקלה

האם ניתן לשדרג ולהוסיף מעל קרם פודינג ?….שתהיה גבוהה יותר ?