עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגה של פעם שהסבתות היו מכינות, אני אוהבת מתכונים של פעם בצק פריך מעל שכבת תפוחים ומעל שכבת קצף רכה טעימה ביותר יש כאן שלוש שכבות שכל אחת נותנת את הטעם שלה. ריח נפלא של תפוחים כשהעוגה נאפית בתנור, הקצף מקבל צבע זהוב. עוגה קלאסית קלה וטעימה.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

הבסיס:
100 ג’ חמאה
140 ג` קמח (כוס)
80 ג’ סוכר (שליש כוס)
כף מי ברז

שכבת התפוחים:
4 תפוחי עץ גדולים
2 כפות יפות סילאן
50 ג’ חמאה

שכבת הקצף:
3 חלבונים
60 ג` סוכר (3 כפות)

הכנות:

1. לקלף את התפוחים ולפרוס דק. לחמם מחבת להוסיף את החמאה והסילאן, להוסיף את התפוחים לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב, התפוחים אמורים להיות רכים, להוציא לנייר סופג ולהשאיר כשעה שהנייר יספוג את הנוזלים.

2. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם הקמח, סוכר והמים, להשתמש בוו המגל להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עד שנוצרים גושי בצק גסים, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לשמן תבנית לרדד את הבצק לעלה ולהניח בתוך התבנית, להדק עם האצבעות שיכסה את כל קוטר התבנית.

5. לאפות את הבצק כ 20 דקות הוא קצת מזהיב, לקרר.

6. לסדר את פרוסות התפוחים על הבצק בצורת רעפים, לשים במיקסר את החלבונים להפעיל על מהירות בינונית תוך כדי להוסיף את הסוכר ולהקציף במהירות גבוהה עד שיש קצף יציב.

7. למלא שקית זילוף ולהזליף על שכבת התפוחים.

*8. לחמם תנור ל 180 מעלות, להכניס את העוגה לתנור בחלק העליון, לאפות כשלוש דקות הקצף מזהיב יפה. 

16733 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

גולשים מכינים וממליצים:

מאיה :  יצא טעים מאוד. חג שמח.

65
תגובות

  הרשם  
עדכן
orthy

היי ניקי!
לפני הכל-תודה ענקית על האתר ובכלל שאת משתפת ושולחת לנו מתכונים שלך…אין שבת או חג או סתם יום בלי משהו מהאתר שמתבשל במטבח..
שאלה לגבי הבצק-אני מבינה שזה בצק פריך…ניתן לעבד אותו במעבד מזון?עשיתי את זה עם המיני רולדות ויצא מעולה,אך כאן המרכיבים שונים ולא הייתי בטוחה שזה בצק זהה…אני רוצה להכין את העוגה לחג…

תודה מראש!

יעל

היי ניקי , קודם אודה על האתר המקסים את ממש מוכשרת!
ולשאלתי האם אפשר להחליף חמאה. בשמן במלית התפוחים? תודה

רות

היי ניקי
אני עושה הרבה מתכונים שלך והם יוצאים מעולהה.
ולשאלתי האם אפשר לשמן קצת את התבנית במקום נייר אפיה?

תודה!

אפרת

הכנתי את העוגה לבעלי והוא אמר שהיא ממש מעולה!!
יש לי שתי שאלות:
1. למה הבצק נדבק לי לתבנית? היה ממש קשה עד בלתיאפשרי לחלץ פרוסה שלמה…
2. האם אפשר להחליף חלק מהחמאה בשמן?

תהילה

הי ניקי, אני רוצה שזה יהיה פרווה ואני לא משתמשת במרגרינה מטעמי בריאות-את חושבת שאפשר להחליף בשמן? אם כן כמה?

מאיה

אני מכינה את העוגה עכשיו ועשיתי הכל לפי ההוראות, אבל הבסיס סמיך מדי וקשה עד בלתי אפשרי לעבד אותו. מה לעשות? ועוד שאלה: אפשר להשתמש בתבנית 29 במקום? אין לי אחרת..

רחל

רציתי בבקשה לדעת האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה או במרגרינה שזה יהיה פרווה ולא חלבי