עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגה של פעם שהסבתות היו מכינות, אני אוהבת מתכונים של פעם בצק פריך מעל שכבת תפוחים ומעל שכבת קצף רכה טעימה ביותר יש כאן שלוש שכבות שכל אחת נותנת את הטעם שלה. ריח נפלא של תפוחים כשהעוגה נאפית בתנור, הקצף מקבל צבע זהוב. עוגה קלאסית קלה וטעימה.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

הבסיס:
100 ג’ חמאה
140 ג` קמח (כוס)
80 ג’ סוכר (שליש כוס)
כף מי ברז

שכבת התפוחים:
4 תפוחי עץ גדולים
2 כפות יפות סילאן
50 ג’ חמאה

שכבת הקצף:
3 חלבונים
60 ג` סוכר (3 כפות)

הכנות:

1. לקלף את התפוחים ולפרוס דק. לחמם מחבת להוסיף את החמאה והסילאן, להוסיף את התפוחים לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב, התפוחים אמורים להיות רכים, להוציא לנייר סופג ולהשאיר כשעה שהנייר יספוג את הנוזלים.

2. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם הקמח, סוכר והמים, להשתמש בוו המגל להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית עד שנוצרים גושי בצק גסים, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לשמן תבנית לרדד את הבצק לעלה ולהניח בתוך התבנית, להדק עם האצבעות שיכסה את כל קוטר התבנית.

5. לאפות את הבצק כ 20 דקות הוא קצת מזהיב, לקרר.

6. לסדר את פרוסות התפוחים על הבצק בצורת רעפים, לשים במיקסר את החלבונים להפעיל על מהירות בינונית תוך כדי להוסיף את הסוכר ולהקציף במהירות גבוהה עד שיש קצף יציב.

7. למלא שקית זילוף ולהזליף על שכבת התפוחים.

*8. לחמם תנור ל 180 מעלות, להכניס את העוגה לתנור בחלק העליון, לאפות כשלוש דקות הקצף מזהיב יפה. 

16902 צפיות 28 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

עוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריךעוגת תפוחים וקצף על בסיס בצק פריך

גולשים מכינים וממליצים:

מאיה :  יצא טעים מאוד. חג שמח.

65
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרי

היי ניקי,רציתי לשאול אם משנה איזה תפוח,מבחינת צבע אפשר תפוח אדום?

נטלי

היי ניקי אני בת 16 ומה שאני יודעת להכין מסתיים בקוראסונים , חלות ועוגת שוקולד
האם את חושבת שהעוגה הזו תהיה לי קשה מידי להכנה? יש הרבה מקום ליפול בהכנתה? ואפשר לוותר על הקצף מעל ופשוט לא לשים כלום? תודנ

טל

עוגה טעימה ומעולה !!
תודה ניקי

אורית

חג שמח!האם קצף הביצים אמור להיות קשה לאחר שאפיתי אותו?

ענבל

היי ניקי, העוגה יצאה לי רטובה:( מלא נוזלים בתחתית. האם הייתי צריכה לסחוט את התפוחים לפני? ולא הבנתי את האגוזים מעל התפוחים או מתחת? ולאפות תפוחים ובצק ביחד כן?

שני

הי ניקי
העוגה יצאה ממש יפה. תודה!
אני רוצה לשאול אותך אם אפשר להקפיא את העוגה.

אילנה

עוגה מושלמת!! בממש מעט עבודה, יוצאת עוגה טעימה ביותר שאני מכינה כבר שבוע שלישי ברציפות, על פי דרישת בני הבית… שאלה –
במה אפשר להחליף את קציפת החלבונים? למשהו יותר מושחת ומשדרג ? רעיון?
תודה!!!!!!!