


ריבועי שוקולד גבינה ממכרים
חיתוכיות שוקולד גבינה עם פירורי בצק פריך, לפנק לפנק לפנק וכמה שיותר. תענוג של חיתוכיות טעם השוקולד והגבינה משתלב כאן פשוט נפלא, מעל הכל (ומתחת) יש בצק פריך שנותן מרקם נהדר. הן יוצאות יופי, ממכרות ומומלצות.
תבנית 19X30
מרכיבים:
בצק:
200 ג’ חמאה קרה מהמקרר
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
280 ג’ קמח (2 כוסות)
חלמון
כף קמח נוספת
שכבת בראוניז:
100 ג’ שוקולד חלב
50 ג’ שוקולד מריר
חצי כוס שמן
150 ג’ סוכר
2 ביצים גדולות
2 כפות אגוזים קצוצים
100 ג’ קמח (חצי כוס + 3 כפות)
שכבת הגבינה:
300 ג’ גבינה לבנה 9%
יוגורט במתיקות מעודנת
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
כפית תמצית וניל
ביצה גדולה
כף קורנפלור
כף אינסטנט וניל
הכנות:
1. לעבד את מצרכי הבצק לפירורים גדולים, 3/4 מהבצק לשטח בתבנית השאר לשמור בצד.
2. לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות, לאפות כ 10 דקות הבצק מתייצב מעט, קצת מזהיב אבל נותר רך.
3. בינתיים להמיס שוקולד ושמן להוסיף סוכר ביצים אגוזים וקמח, להעביר את עיסת השוקולד מעל הבצק ולאפות כ 17 – 18 דקות השכבה יציבה אבל לא לגמרי.
4. לערבב את מצרכי הגבינה ולצקת על הבראוניז לאפות ב 150 מעלות כ 25 דקות.
5. להוסיף כף קמח לבצק שנותר לערבב ולפזר מעל הגבינה את הפירורים שנותרו.
6. לאפות עוד 15 דקות ולקרר כמה שעות.
גולשים מכינים וממליצים:
יפעת : “העוגה יצאה משגעת!!! עוד לא נכנסה שבת וכבר חצי התחסל 🙂
לדברי בעלי: יש רק בעיה אחת בעוגה הזאת- אי אפשר להפסיק לאכול ממנה …תבורכי”
הי ניקי,
נראה מהמם!! ממש מגרה..
תגידי צריך לחכות ששכבת השוקולד תתקרר ואז לשים את הגבינה?
הי ניקי…..
לגבי הקורנפלור והאינסטנט פודינג? מה זה כף? כף גדושה? שטוחה, חודש 9? חודש 5? :))) יש כף ויש כף……
ביצים גודל L או XL ?
תודההההההה
אם עושים בתבנית עגולה מה גודל התבנית?
נראה פשוט מדהים!
נכין לשבת
היי ניקי, העוגה נראית מעולה!
לא הבנתי להמיס שוקולד וחמאה… בשכבת הבראוניז אין חמאה, יש שמן…
מה הייתי נותנת עכשיו ליד הקפה שורה כזאת:).
ושאלתי, באיזה תבנית אופים? והאם יש לחכות שהשכבת שוקולד שיצאה מהתנור תתקרר בטרם יוצקים את הגבינה?
ניקי יקרה לא הבנתי כיצד יש למרוח עיסת שוקולד מכל הבצק, לפתוח בעזרת מערוך או למרוח עם כף?