


ריבועי שוקולד גבינה ממכרים
חיתוכיות שוקולד גבינה עם פירורי בצק פריך, לפנק לפנק לפנק וכמה שיותר. תענוג של חיתוכיות טעם השוקולד והגבינה משתלב כאן פשוט נפלא, מעל הכל (ומתחת) יש בצק פריך שנותן מרקם נהדר. הן יוצאות יופי, ממכרות ומומלצות.
תבנית 19X30
מרכיבים:
בצק:
200 ג’ חמאה קרה מהמקרר
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
280 ג’ קמח (2 כוסות)
חלמון
כף קמח נוספת
שכבת בראוניז:
100 ג’ שוקולד חלב
50 ג’ שוקולד מריר
חצי כוס שמן
150 ג’ סוכר
2 ביצים גדולות
2 כפות אגוזים קצוצים
100 ג’ קמח (חצי כוס + 3 כפות)
שכבת הגבינה:
300 ג’ גבינה לבנה 9%
יוגורט במתיקות מעודנת
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
כפית תמצית וניל
ביצה גדולה
כף קורנפלור
כף אינסטנט וניל
הכנות:
1. לעבד את מצרכי הבצק לפירורים גדולים, 3/4 מהבצק לשטח בתבנית השאר לשמור בצד.
2. לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות, לאפות כ 10 דקות הבצק מתייצב מעט, קצת מזהיב אבל נותר רך.
3. בינתיים להמיס שוקולד ושמן להוסיף סוכר ביצים אגוזים וקמח, להעביר את עיסת השוקולד מעל הבצק ולאפות כ 17 – 18 דקות השכבה יציבה אבל לא לגמרי.
4. לערבב את מצרכי הגבינה ולצקת על הבראוניז לאפות ב 150 מעלות כ 25 דקות.
5. להוסיף כף קמח לבצק שנותר לערבב ולפזר מעל הגבינה את הפירורים שנותרו.
6. לאפות עוד 15 דקות ולקרר כמה שעות.
גולשים מכינים וממליצים:
יפעת : “העוגה יצאה משגעת!!! עוד לא נכנסה שבת וכבר חצי התחסל 🙂
לדברי בעלי: יש רק בעיה אחת בעוגה הזאת- אי אפשר להפסיק לאכול ממנה …תבורכי”
היי, הכנתי ויש לי 2 הערות
רק 2 הערות
לא ציינת שאת הבצק פריך יש לאפות ב 180 מעלות, חבל…. כי לא הבנתי למה לא אפוי לי…. ואז ראיתי בתגובות שכתבת 180
ולקח מלאאאא זמן
ציינת גם בתגובות להשתמש בנייר אפיה ובמתכון לא מצויין, שוב, חבל…. כל הפרטים האלה מאוד חשובים.
היי, שבת שלום
מתי הכי כדאי לחתוך? כשחם או קר?
תודה
אחלה מתכונים. האם ניתן להשתמש בגבינה 5% או שזה ממש משנה את הטעם?
היי ניקי , יש לי רק ביצים בגודל m , אני צריכה להוסיף עוד ביצים על מה שכתוב? ואם כן כמה? תודה!
הי ניקי…
האם אפשר להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש?
והאם אוכלים אותה קרה או חמה?
תודה
היי אורטל…
איזה קטעים לכתוב את שמך
2 שאלות.
האם ניתן בשכבה של הגבינה להפחית את הגבינה ולהשתמש בעוד יוגורט?
והאם אפשר לעשות את העוגה רק עם שכבת הגבינה לבד? ללא השוקולד. .אם כן מה הכמויות.
תודה רבה על כל המתכונים!!!!!!!
היי ניקי,
מה זה בדיוק תבנית 19×30? ואם אין לי כזו, במה ניתן להכין את המתכון הזה? תבנית אלומניות חד פעמית רגילה טוב?