עוגת מוס שוקולד ב 15 דקות הכנה
עוגת מוס יפהפייה בכלום עבודה הכל נכנס בשתי תבניות אינגליש קייק לא צריך תבניות מיוחדות או אפילו מצרכים שאין לכם בבית היא פשוטה להפליא מקציפים הכל ביחד לוקח מספר דקות להכין אותה ומזל שיוצאות שתי עוגות כי הן מתחסלות.
אני ממליצה להחזיק אחת בהקפאה שיהיה לאורחים שמפתיעים או שמתחשק משהו מתוק מוס שוקולד קרמים מפנק דאבל שוקולד שתי שכבות מוס יפהפיות וטעימות ביותר תפנו 15 דקות זה כל הסיפור.
2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים:
17 ביסקוויטים וניל / שוקו
חצי כוס חלב
קרם שוקולד לבן וגבינה :
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
2 כפות גבינה לבנה 9%
כף סוכר
100 מ"ל חלב (קצת יותר משליש כוס)
100 ג' שוקולד לבן
2 כפות חלב
קרם שוקולד חלב וגבינה :
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
2 כפות גבינה לבנה 9%
כף סוכר
100 מ"ל חלב (קצת יותר משליש כוס)
100 ג' שוקולד חלב
2 כפות חלב
הכנות:
1. לטבול את הביסקוויטים בחלק טבילה קצרה ולרפד את התבנית בדפנות ובתחתית, יכול להיות שבסוף תצטרכו לחתוך ביסקוויט שניים בשביל שיתאים בדיוק לתבנית. איך חותכים בקלות ? טובלים בחלב מחכים כמה שניות ואז עם סכין חדה במכה אחת.
2. להמיס במיקרו שוקולד ושתי כפות חלב לערבב גבינה וסוכר לשים את כל המצרכים במיקסר כולל השוקולד המומס ולהקציף לקרם יציב.
3. לשטח חצי מכמות המוס בכל תבנית אינגליש ליישר עם לקקן ובינתיים לשים במקרר, להכין את הקרם השני מוס שוקולד חלב באותה צורה לחלק לשניים ולשים על הקרם הלבן באופן שווה בשתי התבניות.
4. לטבול את הביסקוויטים בחלב ולסגור מעל, להקפיא 3 – 4 שעות להוציא למקרר 30 דקות לפני ההגשה.
כדאי לדעת:
אומנת כתבתי 17 ביסקוויטים אבל כדאי יותר כי חלקם נשברים ועדיף שלא יחסר, אני מכינה 2 עוגות אחת מגישה ואחת נשמרת בהקפאה לכל הפתעה שלא תיהיה הרי ההפשרה מהירה.
אפשר לגרד שוקולד מריר מעל או להכין גנאש ולצפות.
גולשים מכינים וממליצים:
שרה : "הכנתי את העוגה לשבועות ולא יכולתי להתאפק לא לטעום ממנה! וואוו היא כל כך טעימה ומרשימה וקלה להכנה..תודה על עוד מתכון מוצלח מכורה לאפליקציה שלך!!"