עוגת גבינה ופירורים הכי טעימה שיש!
אני אוהבת את העוגה הזאת מבחינתי זאת עוגת החלומות שלי ואני יודעת שהתחרות קשה אבל יש בעוגה הזאת הכל גם מבחינת טעמים וגם מבחינת מרקמים, לפעמים אני מוצאת את עצמי לוקחת ביס ולא מאמינה כמה שהעוגה הזאת טעימה.
בצק פריך מעולה מסוג הבצקים הכי קלים להכנה קודם כל בתחתית, מעל קרם גבינה מפנק שאי אפשר לעמוד בפניו רק לטעום וזהו, אני מסיימת עם פירורי בצק פריך עוד מרקם נהדר לעוגה וביחד זאת עוגה אלוהית.
אני לוקחת כפית מעל אני מפזרת פירורי בצק פריך ולפני שאביב מגיע אני אוכלת, אמאלה אין דברים כאלה הכי טובה בעולם, לא מאמינים ? תכינו.
תבנית 24
מרכיבים:
הבצק:
250 ג` קמח רגיל (2 כוסות פחות 3 כפות)
230 ג` חמאה קרה
חלמון (רק את הצהוב)
100 ג` אבקת סוכר
מוס גבינה :
350 ג` גבינה לבנה 9%
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
150 ג` סוכר (כוס)
כפית סוכר וניל
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)
80 ג' אבקת אינסטנט וניל (4 כפות)
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
10 ג` ג'לטין (2 כפיות)
הכנות:
1.לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשים במיקסר, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד את הבצק לפירורים גסים, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור ולקרר חצי שעה במקרר עטוף בניילון.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן את התבנית או לשים נייר אפייה.
3. לחתוך 1/4 מהבצק לרדד לעלה ולהניח על נייר אפייה בתבנית של התנור (הגודל פחות חשוב) ולאפות כ 20 דקות הבצק מזהיב ולקרר, את הבצק שנותר לשטח בתבנית 24 ולאפות כ 20 דקות הבצק מזהיב יפה ולקרר.
4. לערבב גבינה שמנת חמוצה וסוכר, לשים את הג'לטין בקערית לערבב עם החלב בקטנה ולהמתין 10 דקות להכניס למיקרו ל 30 שניות על עוצמה מלאה ולוודא שהג'לטין נמס לגמרי.
5. להוציא 3/4 כוס מתערובת הגבינה לערבב עם הג'לטין ואז לערבב עם שאר תערובת הגבינה (השוואת טמפרטורה)
6. להקציף שמנת מתוקה ואינסטנט ולערבב בעדינות עם תערובת הגבינה עד שהכל אחיד להעביר לתבנית ולישר יפה עם לקקן, ממליצה להקפיא ל 30 דקות, זוכרים את שארית הבצק ? לפורר לפירורים ולפזר על העוגה שיכסה את כל החלק העליון ולקרר מספר שעות.
גולשים מכינים וממליצים:
אורית: "מושלמת!!!!!!!! העוגה הכי יפה וטעימה שהכנתי. תודה ניקי. חג שמח אשה נדירה"