מאפינס בשני צבעים
מתחילים להשתעשע במטבח להתחיל את השבוע בכיף עם מתכון חדש למאפינס בשני צבעים.
למה להסתפק בצבע אחד כשאחד לעשות לפחות שניים. זה נראה הרבה יותר יפה נכון ? נגמרו הויכוחים תעשי לי וניל, אני מעדיף שוקולד, שני הטעמים במאפינס אחד טעים.
14 מאפינס
מרכיבים:
שכבה כהה:
ביצה גדולה
50 ג' שוקולד מריר
כפית השחר
שליש כוס שמנת מתוקה 38%
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
כפית תמצית וניל
חצי כוס קמח תופח
שכבה בהירה:
ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
שארית השמנת שנותרה
כפית תמצית וניל
חצי כוס קמח תופח
הכנות:
1. להמיס שוקולד ושמן לקרם אחיד להוסיף את השחר סוכר, ביצה, שמנת תמצית וניל, לערבב היטב, בסוף להוסיף את הקמח.
2. לחמם מראש תנור ל 180 מעלות. לחלק את הבלילה הכהה לשקעים, בערך כפית (תלוי בגודל השקע) בכל שקע, לאפות כשתי דקות, חשוב לא לאפות יותר מידי, מעט מתקשח ממש מעט.
3. בינתיים בזריזות (מי שחושב שלא יספיק אז להכין מראש) להקציף כדקה ביצה וסוכר להוסיף את שאר המצרכים ולערבל לבלילה אחידה.
4. לשים כף על כל שכבת שוקולד ולאפות עוד כ 10 דקות.