פאי שוקולד אפוי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי שוקולד אפוי

פאי שוקולד אפוי

פאי שוקולד אפוי, שוקולד ועוד שוקולד על שכבת בצק פריך זה כבר עושה חשק לתת ביס…

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)

מילוי:
200 ג’ שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
25 ג’ חמאה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 ביצים

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ולקרר חצי שעה, לרדד את הבצק לעלה ולשטח בתבנית להדק ולחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה.

2. לחורר חורים עם מזלג ולאפות אפיה עיוורת.

3. להמיס שוקולד חמאה ושמנת לקרם אחיד. לטרוף ביצים וסוכר, לאחד את שתי התערובות.

4. לצקת את הבלילה על הקלתית המוכנה ולאפות עוד 20 דקות או עד שהיא מתייצבת לצנן ולבזוק א. סוכר.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

36365 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : היי ניקי! אני חייבת להגיד לך – הרסת אותי עם הפאי הזה!!! את יודעת, כבר הכנתי הרבה עוגות טעימות שלמדתי מהאתר שלך, אבל הפעם זה עובר כל גבול, במובן הטוב. הפאי הזה הוא אחד הדברים היותר טעימים שנכנסו לפה שלי מאז שאני זוכרת את עצמי, בלי טיפה של הגזמה. אני כבר מחכה שבעלי יטעם ממנו….
וסתם זה לא קשור לפה, אבל הכנתי גם את הצלי בקר עם פירות יבשים, זוכרת שהתייעצתי איתך על התנור? בקיצור טרפו אותו, וכולה שני אנשים אכלו, אני רק טעמתי קצת… תוך שעתיים לא נשאר אפילו צימוק אחד 🙂
שורה תחתונה – אין עלייך!!! בזכותך שידרגתי את הבישול והאפייה שלי והמטבח שלי הפך להיות מקור של הרבה הנאות… תודה לך.

אביגיל : היו לי ספקות ביחס להצלחת הפאי שכן מעולם לא אפיתי פאי, אך יצא מדהים ברמה שקשה לתאר.

רחל : ניקי יקרה , העוגה נהדרת כמו כל שאר המתכונים שלך באתר. לפני האפייה, פזרתי על המילוי חצאי פקאן

יסכה : “ניקי היקרה!!אני חייבת לזכור להגיב למתכונים שכאלה…יצא טעים בטירוףףףף!!!קצר מחמאות כול השבת..תענוג של פאי”

הדר : “מתכון מושלם!! יחסית פשוט להכנה וטעים ברמות! נגמר מהר..
תודה רבה!”

874
תגובות

  הרשם  
עדכן
חפצי❤

תודה רבה!

חפצי

היי ניקי ערב שבת שלום
האם אפונה יבשה נקרא קטניות??? (סליחה על הבורות)

נתלי

היי,
הכנתי את הפאי אתמול ובאמת יצא מעולה
רציתי רק לשאול, כשאפיתי בפעם הראשונה עם הקטניות ואחרי 10 דק׳ הוצאתי אז הבצק החליק בדפנות וירד ממש בחצי.
למה זה ככה?

יפעת

שלום ניקי
באיזה סוג בצק קנוי ניתן להחליף ???
אני מתעקשת להכין ולטעום מרוב שהתלהבתי מהתגובות
תודה

1 50 51 52