פאי שוקולד אפוי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי שוקולד אפוי

פאי שוקולד אפוי

פאי שוקולד אפוי, שוקולד ועוד שוקולד על שכבת בצק פריך זה כבר עושה חשק לתת ביס…

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

200 ג’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)

מילוי:
200 ג’ שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
25 ג’ חמאה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 ביצים

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ולקרר חצי שעה, לרדד את הבצק לעלה ולשטח בתבנית להדק ולחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה.

2. לחורר חורים עם מזלג ולאפות אפיה עיוורת.

3. להמיס שוקולד חמאה ושמנת לקרם אחיד. לטרוף ביצים וסוכר, לאחד את שתי התערובות.

4. לצקת את הבלילה על הקלתית המוכנה ולאפות עוד 20 דקות או עד שהיא מתייצבת לצנן ולבזוק א. סוכר.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

83930 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : היי ניקי! אני חייבת להגיד לך – הרסת אותי עם הפאי הזה!!! את יודעת, כבר הכנתי הרבה עוגות טעימות שלמדתי מהאתר שלך, אבל הפעם זה עובר כל גבול, במובן הטוב. הפאי הזה הוא אחד הדברים היותר טעימים שנכנסו לפה שלי מאז שאני זוכרת את עצמי, בלי טיפה של הגזמה. אני כבר מחכה שבעלי יטעם ממנו….
וסתם זה לא קשור לפה, אבל הכנתי גם את הצלי בקר עם פירות יבשים, זוכרת שהתייעצתי איתך על התנור? בקיצור טרפו אותו, וכולה שני אנשים אכלו, אני רק טעמתי קצת… תוך שעתיים לא נשאר אפילו צימוק אחד 🙂
שורה תחתונה – אין עלייך!!! בזכותך שידרגתי את הבישול והאפייה שלי והמטבח שלי הפך להיות מקור של הרבה הנאות… תודה לך.

אביגיל : היו לי ספקות ביחס להצלחת הפאי שכן מעולם לא אפיתי פאי, אך יצא מדהים ברמה שקשה לתאר.

רחל : ניקי יקרה , העוגה נהדרת כמו כל שאר המתכונים שלך באתר. לפני האפייה, פזרתי על המילוי חצאי פקאן

יסכה : “ניקי היקרה!!אני חייבת לזכור להגיב למתכונים שכאלה…יצא טעים בטירוףףףף!!!קצר מחמאות כול השבת..תענוג של פאי”

הדר : “מתכון מושלם!! יחסית פשוט להכנה וטעים ברמות! נגמר מהר..
תודה רבה!”

967
תגובות

  הרשם  
עדכן
גאיה

היי ניקי האלופה !
יש לי רק שמנת לבישול 15% להוסיף חמאה או משהו שיהיה יותר שמן?

ניצן

תודה רבה, מתה על המתכונים שלך!!! כמה נורא יהיה לעשות את הפאי בתבנית 26?

מרים

היי ניקי.. שכחתי לחורר את הבצק ועכשיו הוא בתנור. כמה זה בעייתי?

שירן

היי ניקי,
אפשר קמח תופח?

אין עלייך!

שירה

הי ניקי:)
אפשר להקפיא את הפאי? להשאיר סגור בחוץ ל3-4 ימים?

שיר

הי ניקי, אני לא אוהבת להשתמש בבצק עלים ולכן הכנתי את הקיש בטטה עם גבינת עיזים- עם הבצק הפריך של הפאי שוקולד, יצא מעולה חוץ מזה שהבצק היה מתוק ולא התאים למליחות של הגבינות. מה יכולה לעשות בשביל שהבצק הספציפי הזה לא יהיה מתוק? מספיק להוריד סוכר או שצריך להוסיף גם מלח?
תודה על מתכונים מושלמים!!!

שרון

שבת שלום שבת של רפואה וגאולה
ניקי יש לך אולי מתכונים עם בצק פריך מלוח