טריקולד זברה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
טריקולד ז'ברה

טריקולד זברה

אותה עוגה מפורסמת שמשתוללת עכשיו ברחבי האינטרנט בכל הקבוצות ובפורומים.
היו לי פתי בר בשני צבעים קרמל ושוקולד מריר והלכתי להשתעשע מטבח יצאה עוגת זברה מקסימה.  התלהבתי מהעוגה הזאת אני חושבת שמזמן לא הכנתי עוגת מוס כל כך קלה שנראית כל כך טוב.  הכנתי ארבעה פסים הכנסתי להקפאה במחשבה שיהיה משהו מתוק להמשך. טעיתי הילדים מצאו את הפסים ולא השאירו כלום.  הזדמנות להכין עוד…

2 אינגליש קייק

מרכיבים:

פתי בר משני הצבעים
חצי כוס חלב קר

קרם גבינה ושוקולד לבן :
250 מ”ל שמנת מתוקה
80 ג’ אינסטנט וניל
חצי כוס גבינה לבנה
50 ג’ סוכר (2 כפות גדושות)
1/4 כוס חלב קר
חבילת שוקולד לבן (100 ג’)
2 כפות חלב (להמסה של השוקולד)

קרם גבינה ושוקולד חלב :
250 מ”ל שמנת מתוקה
80 ג’ אינסטנט וניל
חצי כוס גבינה לבנה
50 ג’ סוכר (2 כפות גדושות)
1/4 כוס חלב
חבילת שוקולד חלב (100 ג’)
2 כפות חלב

100 ג’ שוקולד מריר מגורד (אופצייה)

קרם שוקולד: (אופצייה)
100 ג’ שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה

להמיס ביחד ולצקת על העוגה

הכנות:

1. לטבול את הביסקוויטים בחלב טבילה קצרה ולרפד את התבנית בצדדים ובתחתית, כך לעשות גם עם התבנית השנייה. תוודאו שאתם שמים פעם צבע כהה ופעם צבע בהיר. יכול להיות שבסוף תצטרכו לחתוך ביסקוויט שניים בשביל שיתאים בדיוק לתבנית. איך חותכים בקלות ? טובלים בחלב מחכים כמה שניות ואז עם סכין חדה במכה אחת.

2. להמיס שוקולד ושתי כפות חלב לצנן כדקה. לערבב גבינה וסוכר לשים את כל המצרכים במיקסר כולל השוקולד ולהקציף לקרם יציב.

3. למלא את התבניות עד מחצית מהגובה חצי חצי ולהקפיא לשעה. להכין את הקרם השני אותו דבר ולשים על הקרם הלבן באופן שווה בשתי התבניות.

4. לטבול את הביסקוויטים בחלב ולסגור מעל.

5. להקפיא ללילה, להוציא למקרר כשעה לפני ההגשה. להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולפזר שוקולד מריר

הערות:
שבועות עוד כשבועיים, אפשר בקלות להכין את העוגה הזאת כשבוע מראש ולשמור בהקפאה לחג, היא לא תופסת מקום במקפיא ומאוד קל להכין אותה.
אפשר בקלות להכין כמה פסים של העוגה הזאת ולשמור בהקפאה לאורחים שמפתיעים או כשרוצים לנשנש משהו מתוק.
למה רשמתי אופצייה בסוגרים ליד השוקולד המריר ? היא יצאה מקסים בשני הצבעים של הקרמל והשוקולד המריר שלא רציתי לשים כלום מעל.
(אני מנסה לחסוך לי את עשרות המיילים שיגיעו אליי אחר כך “למה את קוראת לזה טריקולד ? זה בכלל לא טריקולד”) הכל בחיוך כמובן 🙂

17407 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

לאה : “הכנתי את העוגה ויצא נדיררר
המון תודה”

89
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותם

היי ניקי, רציתי לדעת אם מהתחלה מקציפים הכל יחד או להתחיל עם השמנת מתוקה והאינסטנט ולאט להוסיף את הגבינה והשוקולד?

אגב, זה נראה מעולה!!

יעלי

בוקר טוב ניקי, רציתי עוד שבוע שעבר לכתוב ולא הספקתי… הכנתי את העוגה לשבועות והיא יצאה מ-ד-ה-י-ם! ממש עוגת מוס גלידה טעימה בטירוף! המון תודה לך… נהנינו מאד והבת שלי שלא אוהבת גבינה אכלה בלי לדעת שהיא אוכלת גבינה… 🙂

אורית

מה עם השמנת המתוקה היכן היא באופן ההכנה?

אורית

שלום ניקי.
אני עושה עכשיו את העוגה אבל לא ראיתי התיחסות לשמנת המתוקה באופן ההכנה
בשיכבה הלבנה.
תודה
אורית

שי

ניקי שלום,
הכנתי את העוגה בשבוע שעבר ויצא נפלא … עוגה מדהימה נגמרה תוך כמה דקות …
הכנתי שתי תבניות ונשארה לי אחת במקפיא.
אני צריכה להכין עוגת גבינה ליום ראשון והשאלה היא האם העוגה טובה להגשה גם אחרי שבוע במקפיא ?

מעיין

ניקי שלום!
הכנתי אתמול את העוגה אבל קרה לי משהו מוזר. הקרם הראשון יצא בסדר ונכנס להקפאה. לאחר שעה הכנתי את הקרם שוקולד השני והוא מאיזושהי סיבה לא הצליח להתייצב. רציתי לדעת מה הסיבה? ואם שמתי את הקרם שהוא לא ממש יציב והכנסתי להקפאה- מה יקרה כשאוציא? זה יהיה בסדר או שאבוד?
תודה וחג שמח!

רחלי חזן

היי ניקי כבשת לנו את המטבח בסערה!! שאלה, מוסיפים את הגבינה להקצפה? או שמאחדים אותה לאחר ההקצפה?