יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

עוגת שמרים קראנץ שוקולד

21 יוני 2012
(Visited 545,873 times, 8 visits today)

עוגת שמרים קראנץ שוקולד

כל אחד צריך את המתכון המנצח לעוגת שמרים וזה המתכון שלי הרי עוגת שמרים היא המלכה של העוגות אין כמו עוגת שמרים חמה עם שוקולד זה מתכון קלאסי ובייתי שכל אחד יכול להכין ולקבל עוגת שמרים מעולה קלה להכנה.
יצא לכם לאכול עוגת שמרים חמה בדיוק שהיא יצאה מהתנור ? לי יצא וזה מדהים היינו ששה אנשים וירדנו על העוגה ולא השארנו כלום מזל שיוצאים ארבעה פסים אז נשאר עוד כי לא הפסקנו ליישר חתיכה אחרי חתיכה.
זאת העוגה המושלמת ליד הקפה תקשיבו לי תכינו יותר ותכניסו להקפאה אחרי חימום זה כאילו הכנתם עכשיו ושום אורחים לא יכולים להפתיע אתכם.

מרכיבים:

קילו קמח (7 כוסות + 2 כפות)
200 ג' חמאה רכה מאוד / 180 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / 50 ג' שמרית טריים
480 מ"ל חלב פושר (2 כוסות) / מים
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)

כפית דבש
ביצה טרופה להברשה

מילוי: 
ממרח שוקולד

סירופ:
200 ג' סוכר (כוס)
240 מ"ל מים (כוס)
כפית תמצית וניל

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהתפיח שעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק לארבעה חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה ולהדק בקצוות. (תסתכלו בסרטון איך הכנתי)

3. להתפיח בסביבות 20 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

הערות:
שיניתי את המתכון כי יותר קל לעבוד לפי קילו קמח.

קראנץ שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

קסם : טוב אז מלאתי בשוקולד נוטלה הלכתי על 3 עוגות של תבנית ארוכה יצא לי פשוט מושלםםםםםםםם ניקי תודה ענקית את אלופה!

מיטלוש :  היי ניקי, הכנתי את העוגה לחג במילוי של שוקולד קינמון והיא יצאה פשוט חלומית!!!תמיד חששתי מעוגת שמרים אבל אין מה לחשוש כשמדובר במתכון שלך! אז תודה ענקית ושנה טובה לך 🙂 אגב מתוך 3 עוגות נשארה רק חצי עוגה.

רבקה : "יצא פצצה…תודה רבה את אלופה כמו תמיד.
אגב בעלי כבר לא שואל מאיפה המתכונים…הוא נכנס הביתה ושואל…ניקי?! חחח לאב יו"

ענת : "יצא מעולה!! הבצק נהדר וקל לעבודה והטעם (שלא לדבר על הריח) משגע!"

חגית : "ניקי יצא פשוט מושלם!!!!!
במיוחד ביום חורפי"

מיכל : "הי ניקי! למה לא הזהרת קודם שזה טעים עד שכרון חושים???למה?????
בלעתי כמעט לבד פס שמרים…
טעים ברמות!!! פעם ראשונה שלי עם עוגות שמרים.הצלחה מסחררת וממש הכנה קלה וכייפית. עשיתי התפחה ארוכה ויצא בצק מושלם!!
תודה וחג שמח!"

נעמה : "יצא כל כך טעים למות… והבצק נוח לכיפי לעבודה"

תמר : "העוגה מטעימה בטירוף!! המתכון מעולה ותודה"

מירי : "חוזרת לעדכן שהרולדות יצאו מעולותתת. כמו כל המתכונים שלך (לא היה לי ספק בכלל). הכנתי גם את התבשיל קובה שלך (יש לזה ביקוש שבת שלישית ברציפות..), תפוא שלך, אורז זיתים.. חבל שאת לא גרה לידי הייתי נותנת לך מהמטעמים שהכנתי.. חחח אז השכנים ייהנו מהרולדות:)"

חיה : "איך אהבתי את הסרטון הזה, וכל הערוץ שלך בכלל.
את עובדת כל כך נקי ויפה שממש כיף לצפות.
ההכנה וההסרטה, הכל מקצועי כל כך!"

קראנץ : "תודה על סרטונים מעולים ברורים ועושים חשק לא לפספס ומייד להיכנס למטבח להכין..
חייבת להגיד שיצאו עוגות נהדרות לא יכלתי להתאפק מולה …בקלות מתחסלת הבן שלי -3- ביקש שנייה ושלישית"

רוית : "מתכון מושלם וסרטון מושקע ויפה. ניסיתי כבר כל כך הרבה מתכונים שלך הצלחה בכל פעם מחדש!"

יוסי : "ניקי תודה רבה על מתכון מושלם וקל להכנה ..תמיד פחדתי להתעסק עם שמרים אבל המתכון שלך היה הכי מתאים לי ויצא אשששש"

הרשם
עדכן
1.7K תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן