מאפינס וניל
רגע של נוסטלגיה, זה המאפינס הראשון שהכנתי כמה שהתלהבתי מהם זה יצא לי כך כך טוב שלא הפסקתי להכין אותם.
אני שומרת את המתכון הזה במחברת המתכונים ומידי פעם אני חוזרת אליו כי אני אוהבת להכין אותו וכיף לי להיזכר.
חוץ מזה אני אף פעם לא עומדת בפני מתכונים קלים. 20 דקות ויש לי מאפינס וניל חם על השיש.
30 מאפינס קטנים / 12 גדולים
מרכיבים:
2 ביצים גדולות
200 ג' סוכר (כוס)
100 ג' חמאה מומסת (מיקרו)
240 מ"ל חלב (כוס)
40 ג' א. אינסטנט וניל (2 כפות)
250 ג' קמח תופח (2 כוסות פחות 2 כפות)
הכנות:
1. לשים את הביצים (שלמות) במיקסר להוסיף את הסוכר להפעיל את המיקס ולהקציף כדקה, תוך כדי להוסיף את החמאה, חלב, אינסטנט וניל קמח להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. למלא את השקעים עד 3/4 גובה, להכניס לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
כדאי לדעת ש…
את החמאה אפשר להחליף בקצת פחות מחצי כוס שמן, את החלב במיץ תפוזים או ריץ, אפשר להקפיא, אפשר להכין כעוגה בתבנית אינגליש קייק.
גולשים מכינים וממליצים:
אירן: "טעים בטירוף הכנתי במוליטיקייק ושמתי באמצע ריבת חלב"
לנה : ניקייי ווואי כמה שזה יצא טעים ..הכל ניטרף,הכנתי פעמיים ביום אחד !!!!!!
זה סופר טעים וקל להכנה,ממש התענגנו על כל ביס 🙂
צחי : מ ע ו ל ה …. אחלה מתכון. אחלה מאפינס . החלפתי את החמאה בחצי כוס שמן קנולה. טיפ לשדרוג- יש היום לקנות אינסטנט פודינג וניל עם פיצוצי שוקולד בפנים.
הכנה במולטיקייק :
אורית : "הכנתי את המאפינס במכשיר המולטיקייק ויצא מעולה! בחלקן אף הכנסתי נוטלה באמצע וזה היה מושלם."