עוגת וניל קינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת וניל קינמון

עוגה רכה וטעימה לשבת, כזאת שגורמת לילד שלי להגיע בריצה אחרי בית הספר ולומר “אני יודע שהכנת עוגה, הרחתי את הריח שלה כבר במדרגות” והחיוך מופיע על הפנים שלו. אני מוכנה להכין כמה עוגות שהוא רק רוצה בתמורה לחיוך הזה. אפילו להפתיע את הילדים אי אפשר הם ישר קולטים אותי.

תבנית קוטר 24 / תבנית בינונית 20X30

מרכיבים:

4 ביצים גדולות
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
180 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
360 מ”ל חלב / מיץ תפוזים (כוס וחצי)
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות א. אפייה
4 כפות אבקת אינסטנט וניל
2 כפיות סוכר וניל
כפית קינמון


הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות

1. לשים במיקסר את הביצים אין צורך להפריד, להוסיף את הסוכר ולהתחיל להקציף כדקה, תוך כדי להוסיף את השמן והחלב בזרם איטי, להנמיך את המהירות ולהוסיף את הקמח באיטיות, לסיים עם הא. אפייה והאינסטנט פודינג וניל.

3. להוציא 3/4 כוס מהבלילה ולערבב עם הקינמון.

4. להעביר את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת, מעל להוסיף את הבלילה הכהה בתנועות ציור, מעט לערבב כדי ליצור צורות לא יותר מידי.

*5. להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה יפה.

274227 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

גולשים מכינים וממליצים:

ליאת : עוגה פשוט אליפות !!!! אני לא מפסיקה לחלק את המתכון 🙂
תודה לך ניקי

שם : הכנתי עם המיץ תפוזים במקום החלב. יצא מדהים@! מומלץ!

תודה לניקי:-)

שם : יצא יאמי יאמי

הדס : :יצאה עוגה פצצתית אין לי מילה אחרת גבוהה רכה אוורירית וחוסלה!!! לא יודעת מה הייתי עושה בלעדי האתר שלך…. בעלי צוחק שלפני השינה כל לילה זה רק להיכנס לאפליקציה שלך ולראות מתכונים….”


959
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל סובעי

היי ניקי
תודה על מתכונים אליפות!
2 שאלות
אם אני רוצה להכפיל כמויות אני צריכה להכפיל את כל המצרכים? (כולל אינסטנט פודינג)
והאם ניתן להכין פשוט עוגת וניל כלומר לוותר על הקינמון? רוצה להכין עוגה יציבה לקישוט עם זילופים ליומולדת וכמובן טעימה
תודה לך מראש את נפלאה

Maayan Avraham

היי
אפשרי לשים במקום חלב שמנת מתוקה ?
ואפשרי לשלב ריבת חלב בתערובת או רק בציפוי ?

לילך

היי ניקי,
הכנתי את העוגה ויצאה ממש טעימה. אבל יש לי כמה שאלות:
1)האם היא אמורה להיות עם רטיבות מסויימת (הקיסם יצא נקי בכל מיני מקומות שונים בעוגה).
2)קראתי בתגובות שאם היא יצאה דחוסה אז בגלל כמות העירבוב של הקמח, אבל שמתי במיקסר אז איך עושים שהיא תצא אוורירית יותר?
3) היא תפחה ממש יפה ואז צנחה והתקווצה ממש, מה עשיתי לא בסדר?

ולמרות כל זה, עדיין יצאה ממש טעימה. בעלי כבר חיסל רבע (יצאה לפני חצי שעה)

מיכלי

הי. אני רוצה עוגה פרווה ואין לי מיץ תפוזים. יכולה להכין מהממת של אננס משומר?

שירה

היי ניקי, מכינה את העוגה וגיליתי שאין לי אבקת אינסטנט וניל. האם אפשר לשים במקומה משהו אחר? וגם- אבקת אינסטנט וניל הכוונה היא לפודינג נכון?
תודה רבה מראש

בת שבע

היי ניקי
כמה חלב / שמן צריך להוסיף?
ציינת במ”ג

Eve

היי אין לי קמח רגיל, אני יכולה להשתמש בקמח תופח? ואפשר לשים בעוגה שוקולד ציפס לבן?

1 56 57 58