עוגת וניל קינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת וניל קינמון

עוגה רכה וטעימה לשבת, כזאת שגורמת לילד שלי להגיע בריצה אחרי בית הספר ולומר “אני יודע שהכנת עוגה, הרחתי את הריח שלה כבר במדרגות” והחיוך מופיע על הפנים שלו. אני מוכנה להכין כמה עוגות שהוא רק רוצה בתמורה לחיוך הזה. אפילו להפתיע את הילדים אי אפשר הם ישר קולטים אותי.

תבנית קוטר 24 / תבנית בינונית 20X30

מרכיבים:

4 ביצים גדולות
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
180 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
360 מ”ל חלב / מיץ תפוזים (כוס וחצי)
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות א. אפייה
4 כפות אבקת אינסטנט וניל
2 כפיות סוכר וניל
כפית קינמון

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות

1. לשים במיקסר את הביצים אין צורך להפריד, להוסיף את הסוכר ולהתחיל להקציף כדקה, תוך כדי להוסיף את השמן והחלב בזרם איטי, להנמיך את המהירות ולהוסיף את הקמח באיטיות, לסיים עם הא. אפייה והאינסטנט פודינג וניל.

3. להוציא 3/4 כוס מהבלילה ולערבב עם הקינמון.

4. להעביר את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת, מעל להוסיף את הבלילה הכהה בתנועות ציור, מעט לערבב כדי ליצור צורות לא יותר מידי.

*5. להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה יפה.

301106 צפיות 68 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

גולשים מכינים וממליצים:

ליאת : עוגה פשוט אליפות !!!! אני לא מפסיקה לחלק את המתכון 🙂
תודה לך ניקי

שם : הכנתי עם המיץ תפוזים במקום החלב. יצא מדהים@! מומלץ!

תודה לניקי:-)

שם : יצא יאמי יאמי

הדס : :יצאה עוגה פצצתית אין לי מילה אחרת גבוהה רכה אוורירית וחוסלה!!! לא יודעת מה הייתי עושה בלעדי האתר שלך…. בעלי צוחק שלפני השינה כל לילה זה רק להיכנס לאפליקציה שלך ולראות מתכונים….”

1001
תגובות

  הרשם  
עדכן
בר חורז'בסקי

אפשר לשים יין במקון חלב או מיץ תפוזים?
אם כן באותו יחס של כמויות
תודה

רבקה

הי ניקי,
האם אפשר במקום חלב לשים חלב סויה?
ואם אני שמה ריץ, מה תהייה הכמות?
תודה רבה רבה!

נעם

הי ניקי, שאלה כללית (לעוגה זו ובכלל למתכונים המעולים שלך) – כשאת אופה עוגה, את אופה על טורבו ? כלומר, הזמנים שאת נותנת במתכון, הם לטורבו או ללא?

ורד

היי ניקי יקרה
אפשר לשים שמנת מתוקה במקום חלב/ מיץ תפוזים?
תודה שבת שלום

שירן

היי ניקי תודה על המתכונים והתגובות המהירות.
הכנתי את העוגה לפי הכתוב אך לאחר הוצאת קיסם יבש, הוצאתי את העוגה מהתנור והיא הצטמקה ונהייתה גוש גומי באמצע, במקום עוגה תפוחה.
תהיתי לעצמי מה לא עשיתי טוב? האם את הביצים צריך להקציף ולאחר מכן להוסיף סוכר?

יהודית

צהריים טובים ניקי המקסימה! אין לי פודינג אפשר לוותר עליו ? להשים משהו במקום?

מורן

בוקר טוב
אני רוצה להכין ציפוי כבסיס לדף אכיל על העוגה..איזה ציפוי יתאים לדעתך?שוקולד מומס יילך טוב?
תודה