עוגת בננות רכה
עוגת בננות רכה, אני חולת מטבח, אני מוכנה להיות במטבח כל היום. אפילו בשעה 12 בלילה כשכל הבית נם את שנתו אני הולכת למטבח כי מדגדג לי באצבעות להכין עוד עוגה או לפחות עוגיות.
מכירים את הדיגדוג הזה שלא נותן מנוחה?
אני יודעת שקשה לך להאמין שמישהו באמצע הלילה יחליט לאפות במקום להכנס למיטה החמה, עוד לא למדת להכיר אותי ?
כשזה נוגע למטבח אני משאירה את השכל הישר שלי בסלון וטירוף המטבח משתלט עליי. אבל תודה שרק דברים טובים וטעימים יוצאים מהטירוף שלי ואני מאוד אשמח לקבל חיבוק בבוקר כשאתה והילדים תשתו שוקו יחד עם עוגה טעימה שלפני שעות ספורות יצאה מהתנור. תהנו מהעוגה היא מאוד טעימה.
זמן הכנה: כ – 45 דקות
מרכיבים:
2 ביצים מופרדות
200 ג` סוכר (כוס)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 בננות
2 כפיות סוכר וניל
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
1/3 כפית א. סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
כף נוטלה גדושה (לא חובה למי שמעדיף בלי)
הכנות:
1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב. להוסיף חלמונים אחד, אחד.
2. לערבב את המצרכים "הרטובים" להוסיף למיקסר, למעוך את הבננות עם הסוכר וניל ולהוסיף, לערבב את המצרכים "היבשים" ולהוסיף, לערבב עד שהבלילה חלקה.
3. להוציא כשליש כוס מהבלילה ולערבב עם הנוטלה. "לשחק" עם הצבעים, להוסיף פעם בהיר, פעם כהה. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 45 דקות.
*מי שמעדיף בלי הנוטלה יכול לוותר על הסעיף הזה.
גולשים מכינים וממליצים:
שרון : העוגה מדהימה קודם כל.
אבל היום הכנתי אותה שוב ולא היה לי שמנת מתוקה, ובמקום שמתי חלב קוקוס. שווה ביותר.
שיר : היי ניקי, העוגה פשוט מושלמת ! תודה רבה
שרון :"הכנתי את העוגה הזאת כבר פעמיים בשבועיים פשוט כל כך טעימה! המון תודה!!!"
רעות : "לאמא שלי יש מחברת מתכונים-בתור ילדה אני זוכרת מתכון לעוגת בננה רכה ומדהי
מה והעוגה הזו לגמרי זהה לה בטעם! מי שלא מוסיף את הנוטלה עושה טעות חמורה! פשוט עוגה רכה רכה ומושלמת. המון תודה!"
מיכל : "היו לי הרבה בננות ועשיתי את העוגה. הצלחה מסחררת נגמרה בלי ששמתי לב. תודה"
מירב : "עוגה מדהימה!!! כל כך רכה ואוורירית והכי חשוב טעימה"