עוגת חלבה קפה
מסוג העוגות שכיף להכין זהובה רכה ומפנקת. העוגה הזאת קלאסית ליד הקפה. הילדים היו חסרי סבלנות ברגע שהתחילו להריח את הריח שיצא מהתנור כולנו נהננו לאכול את העוגה. כמה דקות הכנה והתוצאה נהדרת. עוגה קלה מומלצת בחום.
.
תבנית 24
מרכיבים:
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
240 מ"ל שמן (כוס)
3 כפות ממרח חלבה
כפית גדושה אבקת נס קפה
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
60 מ"ל כוס חלב (רבע כוס)
כף אינסטנט וניל
320 ג' קמח (2 כוסות + 4 כפות)
12 ג' אבקת אפייה (שקית)
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להתחיל להקציף במהירות בינונית, להוסיף את השמן השמנת והחלב, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.
3. להוסיף את ממרח החלבה ולהמשיך להקציף עד שכל הממרח נטמע, בסוף להוסיף את הוניל, נס קפה, קמח והאבקת אפייה.
להקציף עד שהכל אחיד וסמיך ולעצור.
*4. להעביר את הבלילה לתבנית משומנת ולהכניס לתנור, לאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
גולשים מכינים וממליצים:
מוריה : "חיפשתי עוגה מהירה לאורחים שהיו אמורים להגיע תוך פחות משעה וכמובן שרצתי לאתר שלך 🙂
יצא טעים!!! והריח שקיבל אותם כשהם הגיעו…"