עוגת חלבה קפה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת חלבה קפה

עוגת חלבה קפה

מסוג העוגות שכיף להכין זהובה רכה ומפנקת. העוגה הזאת קלאסית ליד הקפה. הילדים היו חסרי סבלנות ברגע שהתחילו להריח את הריח שיצא מהתנור כולנו נהננו לאכול את העוגה. כמה דקות הכנה והתוצאה נהדרת. עוגה קלה מומלצת בחום.
.
תבנית 24

מרכיבים:

4 ביצים
250 ג’ סוכר (כוס ורבע)
240 מ”ל שמן (כוס)
3 כפות ממרח חלבה
כפית גדושה אבקת נס קפה
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
60 מ”ל כוס חלב (רבע כוס)
כף אינסטנט וניל
320 ג’ קמח (2 כוסות + 4 כפות)
12 ג’ אבקת אפייה (שקית)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להתחיל להקציף במהירות בינונית, להוסיף את השמן השמנת והחלב, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.

3. להוסיף את ממרח החלבה ולהמשיך להקציף עד שכל הממרח נטמע, בסוף להוסיף את הוניל, נס קפה, קמח והאבקת אפייה.
להקציף עד שהכל אחיד וסמיך ולעצור.

*4. להעביר את הבלילה לתבנית משומנת ולהכניס לתנור, לאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.

25172 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

מוריה : “חיפשתי עוגה מהירה לאורחים שהיו אמורים להגיע תוך פחות משעה וכמובן שרצתי לאתר שלך 🙂
יצא טעים!!! והריח שקיבל אותם כשהם הגיעו…”

192
תגובות

  הרשם  
עדכן
דפנה גונן

במתכון לעוגה שווה ביותר לא מצויינת כמות וסוג השמנת כלומר באיזה אחוז שומן היא.
כמו כן לא רשום גודל בתבנית
תודה דפנה

יעל

היי ניקי, נראית עוגה טובה. האם לפרווה ניתן להמיר בריץ’ וחלב סויה במקום שמנת מתוקה וחלב?

לורה

היי ניקי,
העוגה נשמעת מעולה ואני מתכננת להכינה בסופ”ש הקרוב. יש לי 2 שאלות:
1. האם ניתן להכינה ב-2 תבניות אינגליש קייק? האם צריך לשנות כמויות?
2. האם ניתן להקפיא את העוגה?

תודה מראש =]

מלי

נראית טוב אבל הוראות ההכנה קצת לא מובנות, האם לקפל את היבשים לתוך העיסה? האם לאחר הקצפת הביצים להקציף גם את השמן שמנת החלב והממרח חלבה? תודה

הילה

באיזה תבנית תחלופית אפשר להשתמש בכמויות הללו ?

נופר

נשמע מדהים!!
רוצה להכין אבל יש לי רק חלבה רגילה.. אפשר להחליף בממרח? אם כן מה הכמות??

חגית

שלום,
העוגה נראית טעימה, רציתי לשאול האם אפשר לצפות אותה בממרח כלשהו, כדי שתהפוך לעוגה חגיגית לייום הולדת.
התייחסותך, תודה רבה
חגית

1 2 3 13